Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:715144
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai apzinātos, cik lielā mērā indivīda attīstību ietekmē bioloģiskie un vides faktori, turpinājumā veikšu analīzi, par pamatu ņemot 1996. gada filmu Matilda. Tajā attēlota īpaši apdāvināta meitenīte vārdā Matilda un parādīta skolotājas pozitīvā ietekme uz meitenītes dzīvi. Stāsts atspoguļo cilvēkbērna attīstību mijiedarbībā ar vidi. Mijiedarbība ir abpusēja – gan bērns ietekmē vidi, kurā atrodas, t.i., ietekmē skolotājas dzīvi, gan vide (skolotāja) ietekmē bērnu.
Saskaņā ar Bronfenbrennera ekoloģisko sistēmu modeli centrā atrodas indivīds – galvenās varones dzimums ir sieviešu, vecumposms – apmēram 8 gadi. Tālāk seko mikrosistēma – ģimene. Jau no Matildas dzimšanas brīža ir skaidrs, ka viņa nav pārāk mīlēts, gaidīts un lolots bērns. Tēvs, ieraudzījis mazo meitenīti, saķēris galvu aizskrien uz otru pusi, pret meitenīti izturas ļoti nolaidīgi, netiek domāts par viņas drošību. Jau no dzemdību nama viņu iznes ārā nerūpīgi, bērniņš teju izkrīt no bērnu krēsliņa un dzimšana netiek nekādā veidā svinēta. Arī turpmāk viņu sauc par problēmu un nevis svētību. Bērna drošas pārvadāšanas noteikumi netiek ievēroti – bērns tiek novietots bagāžniekā. Pārbauciena laikā līdz mājām jābrīnās, ka bērns vispār paliek dzīvs. Bērns var mājās rāpot pa virtuves galda virsmu un nonākt citās bīstamās situācijās bez pieskatīšanas. Tātad ģimenes emocionālais klimats ir nospiedošs, nedrošs, draudīgs, spriedzes pilns.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1402156
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties