Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:760024
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sākoties 20. gadsimtam pasaulē pavērās jaunas iespējas gan zinātnes, gan tehnikas jomā. Vairākās Eiropas valstīs un Amerikā vienlaikus veidojās dažādas jaunas pieejas cilvēka psihiskās pasaules izzināšanai. Starp šīm atšķirīgajām pieejām valdīja pat naidīgas attiecības, jo to pārstāvji uzskatīja, ka tieši viņiem ir vispareizākā nostādne psiholoģisko pētījumu jomā. Šajā laika posmā ASV radās arī jauns psiholoģijas virziens biheiviorisms. Tas radās kā dzīvnieku uzvedības novērošanas rezultāts. Biheivioristi uzskatīja, ka prātu nav iespējams pētīt, jo objektīvai novērošanai pakļaujas tikai cilvēka uzvedība, jeb stimuls-reakcija. Šo divu rakstu autori savos darbos runā par biheiviorisma skolu, eksperimentiem, kas pierāda biheivioristu nostāju, kā arī tiek runāts par jauna biheiviorisma izveidi, kas apvienotu visu psiholoģiju.
Roberts Džerks un Sergiuss Morgulis savā rakstā runā par Ivana Pavlova eksperimentu. Pavlovs un viņa studenti savos eksperimentos izmantoja siekalu refleksa metodi. Tā sastāv no kvantitatīvām siekalu refleksa izmaiņu studijām, kas ir nosacītas ar kompleksiem receptīviem procesiem centrālajā nervu sistēmā. Siekalu reflekss notiek zem diviem dažādiem nosacījumiem. Pirmais no tiem, kad mute tiek stimulēta ar noteiktiem ķīmiskiem procesiem un otrais, kad dzīvnieki ir stimulēti ar skaņām, smaržām, temperatūru, pieskārieniem, kas ir bijuši doti jau iepriekš, saistībā ar pirmās klases stimuliem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties