Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Bērnu tiesības uz savlaicīgu un valsts apmaksātu veselības aprūpi

     

    Eseja3 Tiesības

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:958224
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

No minētā izriet, ka netiek pārkāpts vienlīdzības princips attiecībā uz valsts apmaksātu veselības pakalpojumu pieejamību bērniem, kas sirgst ar retām slimībām un atšķirīgā attieksme ir pieļaujama, ja tiek ievērots samērīgums un taisnīgs līdzsvars starp sabiedrības un indivīda tiesībām.
3. Kā tika noskaidrots iepriekš, tad neskatoties uz to, ka valsts pienākums ir gādāt par veselības aprūpes pakalpojumu savlaicīgu pieejamību, tomēr praksē joprojām uz valsts apmaksātu atsevišķu speciālistu konsultācijām bērniem jāgaida samērā ilgi. Situācijas iespējamai risināšanai būtu nepieciešams izvērtēt ārstu - speciālistu noslogotību, attiecīgi palielinot to ārstu-speciālistu skaitu un pieejamību, uz kuru pakalpojumiem izveidojušās lielākās rindas; izvērtēt finansējuma izlietošanas efektivitāti, pārskatot administratīvās izmaksas; ieviest e-veselības pakalpojumus, tai skaitā elektroniskās receptes, līdz ar to vienkāršojot veselības aprūpes plānošanu, koordināciju un informācijas apriti, kā arī neapšaubāmi palielināt ārstniecības personu darba samaksu, pretējā gadījumā riskējot ar profesionālu speciālistu aizbraukšanu. Bērni ir īpaša mūsu sabiedrības daļa, kurai nepieciešams veltīt sevišķu uzmanību un aizsardzību. Tas, cik lielas pūles un ieguldījumu mēs veltīsim bērnu veselības aprūpes nodrošināšanai šodien, tik veselā un attīstītā sabiedrībā mēs dzīvosim.

Autora komentārsAtvērt
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties