Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:309581
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bērnība ir tāds dzīves perinos, kurā tiek formulētas daudzas personības īpašības, personības aktivitāte, personīgas vērtības, kas nosaka visas topošās cilvēka dzīves kvalitāti. Tajā pašā laikā šis ir posms, kad cilvēks vismazāk ir aizsargāts no sociālās, fiziskās un psihiskās vardarbības. Vardarbība var izpausties visdažādākās formās: sākot ar iesauku, aizskarošo skatienu un līdz pat slepkavībai. Mājas vardarbība var izpausties kā noniecināšana (slikta izturēšanās, cietsirdīga izturēšanās( izsmiešana, fiziskā vardarbība) ļaunprātīgā seksuālā izturēšanās.
Iemesli šādai vardarbībai no vecāku vai radinieku puses var būt ļoti dažādi. Viens no iemesliem var būt tāds, ka pret vecākiem vai radiniekiem bērnībā arī izturējās vardarbīgi. Ģimenēs, kurās bērni cieš no vardarbības bieži vien ir autoritārais ģimenes attiecību tips, Vecāki grib izjust pilnīgu varu par saviem bērniem, tāpēc bieži vien izmanto vardarbību lai to sasniegtu. Šie vecāki cieta no depresijas un trauksmes, kā arī alkohola atkarības.
Cik bieži mums ir nācies dzirdēt par vardarbību ģimenēs? To saka kaimiņi, draugi, radi, nejaušie aculiecinieki.. Tik daudz bērnu cieš no šādas attieksmes..
Kāpēc tas notiek? Psihologi tam ir atraduši daudzus iemeslus, precīzāk apstākļus, kad bērns, vai pusaudzis tiek pakļauts vardarbībai. No vardarbības cieš bērni, kuri aug nesociālajās, dezorganizētās ģimenēs, kurās vecāki ir narkoloģisko, alkoholisko vai psihotropo vielu atkarīgie, ģimenēs ar amorālu vai kriminālu vecāko ģimenes locekļu uzvedību.
Vardarbības pieredzei ir fatāls iznākums psiholoģiskai labsajūtai un cilvēka tālākai attīstībai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties