Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:715332
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Baznīcās valdīja kristietība un šīs ticības dēļ cilvēces vēsturē ir notikuši kari, laupīšanas, spīdzināšana un slepkavošana. Kā piemērs tam visam ir krusta kari, kuru rezultātā gāja bojā daudzi cilvēki, daudzi no tiem bija nežēlīgi spīdzināti un daudzi no tiem, diemžēl, zaudēja savu dzīvību. Krusta karus izraisīja pretišķības starp kristiešiem un musulmaņiem - islāma reliģijas piekritējiem. Līdz konfliktiem strīdi starp abām reliģijām nonāca tad, kad musulmaņi aizliedza kristīgajiem apmeklēt ar Jēzus Kristus darbību saistītās svētās vietas Palestīnā. Šajā situācijā pāvests Urbāns II 1095.gadā vērsās pie augstākās garīdzniecības, lai tā aicinātu visus kristīgos, īpaši bruņiniekus, doties krusta karā pret katoļticības ienaidniekiem Tuvajos Austrumos. Romas pāvests Urbāns II bija paziņojis, ka esot iecerējis sākt karu Austrumos, lai glābtu kristīgo reliģiju, un viņš skaidri pateica: „Atbrīvojiet to zemi no pagāniem un pakļaujiet to ! ” Tas viss notika dēļ baznīcas, dēļ tās uzskatiem. Cilvēki tika nogalināti savas ticības dēļ. Tos ar varu piespieda pakļauties baznīcai. Krusta kara rezultātā bija panākumi, jo daļēji šis mērķis bija īstenots. Tas ir ļoti nozīmīgs iemesls, kādēļ baznīca viduslaikos slikti ietekmēja cilvēku dzīvi. Jo principā cilvēki pakļāvās baznīcas likumiem, nebija brīvības sajūta, nebija iespējas dzīvot tā kā pats vēlējās. Mūsdienās neviens nekaro reliģijas dēļ un tas ir ļoti liels pluss salīdzinājumā ar viduslaikiem.
Kā redzam, baznīcai bija diezgan negatīva ietekme uz cilvēci. Tā nevis progresēja sabiedrību, bet gan otrādi – regresēja. Baznīca apspieda cilvēka dzīvi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1317050
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties