Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:553730
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēks vienmēr ir ticējis kādam augstākam spēkam, vienalga, vai pielūgts tika kāds akmens, koks, cilvēks vai gans, cilvēkam bija un ir kam ticēt. Līdz mūsdienām joprojām ir saglabājusies ticība Dievam. Un vieta, kur pielūgt Dievu ir bijusi un arī tagad ir – baznīca. Bet ne visos laikos baznīca bijusi tāda kā šodien – ar mērķi popularizēt ticību un apvienot ticīgos. Viduslaikos baznīcai bija tāda vara kā nevienai citai varas institūcijai, tad sekoja apgaismības periods, kas mudināja cilvēkus nepakļauties baznīcai, un tas viss salīdzinājumā ar mūsdienām ir tikai kau kā sākums.
Viduslaiki bija periods, kad valdīja teocentriskie uzskati – visu nosaka Dievs. Taču precīzāk to analizējot, patiesībā visu noteica baznīca – kultūru, izglītību, zinātni, filozofiju, mākslu, literatūru, sadzīvi, politiku. Un baznīcas uzskati nebija tie pozitīvākie, kā, piemēram, sievietes un zemās kārtas iedzīvotāju slāņi nedrīkstēja izglītoties, zemniekam nav nekādu tiesību, viņam tikai baznīcai jāmaksā desmitā tiesa no gadā izaudzētā, cilvēks ir radīts, lai nomirtu un tiktu debesīs utt. Tāpēc arī šos gadsimtus dēvē par „tumšajiem gadsimtiem”.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties