Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:653293
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Baza Lūrmena krāšņo, bohēmisko mūziklu „Mulenrūža”, manuprāt, ar pilnām tiesībām var saukt par kulta filmu. Vai nu tā tāda iecerēta un veidota ar iepriekšēju nolūku iegūt šādu statusu, vai arī ir vienkārši režisora radošā gara uguņošana – tam pat nav būtiskas nozīmes. Galvenais, ka šī filma pārņem savā varā jau ar brīdi, kad ieraugām sarkano priekškaru, kas atveras vēl pirms uzraksta „The 20th Century Fox”. „Mulenrūža” sākas gluži kā pasaka, kas vēsta par to, kas noticis reiz sensenos laikos. Un tieši tā arī turpinās – līdz nejēdzībai vienkāršais stāsts par diviem mīlniekiem, kas nevar būt kopā, gan savu personisko pretenziju, gan apkārtējās pasaules dēļ. Stāsts par kurtizāni un rakstnieku. Liekas, ka tik banālai tēmai nevar būt lemts ilgs mūžs 20./21.gs mijā, tomēr, izrādās, ir noticis pavisam citādi. Sarindojot vienu banalitāti blakus otrai, Lūrmens ir panācis ne tikai to, ka skatītāji slauka asaras, bet arī atzīst „Mulenrūžu” par tā vērtu, lai tai piešķirtu kulta filmas statusu.
Filmas pasaule ir bezgala krāšņa – tā virmo mežģīnēs, dārgakmeņos un košās detaļās. Un neapšaubāmi krāšņa ir arī filmas mūzika – The Beatles „All You Need Is Love”, Bovija „Heroes”, Madonnas „Like a Virgin”, Hjūstones „I Will Always Love You”, Stinga „Roxanne” un, protams, dziesma, kas nes vienu no filmas pamatmotīviem, Merkūrija „The Show Must Go On”. Jau filmas sākumā ieskanas tēma no „The Sounds of Music”, kas pāraug kankānā, un tas, jāatzīst, liekas visai mulsinoši.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1134388
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties