Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:418478
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    4
  Ievads    4
1.  Bāriņtiesas kā tiesību aizsardzības institūcijas vispārīgs raksturojums    5
2.  Bāriņtiesas funkcijas    6
3.  Bāriņtiesas darbības rezultāti Latvijā    7
  Secinājumi    9
  Bibliogrāfija    10
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Bāriņtiesa ir pilsētas vai novada pašvaldības izveidota aizbildnības un aizgādnības iestāde. Bāriņtiesas darbību regulē likums "Par bāriņtiesām un pagasttiesām".
2. Bāriņtiesa lietas izskata sēdē. Uz bāriņtiesas (pagasttiesas) sēdi uzaicina lietā ieinteresētās personas (lietas dalībniekus), kā arī tās personas, kuru klātbūtni bāriņtiesa uzskata par nepieciešamu lietas apstākļu noskaidrošanai.
3. Bāriņtiesai ir plašākas funkcijas nevis tikai darbs ar ģimenēm un bērniem, bet arī ar mantojuma lietām, apliecinājumiem, un daudzās pašvaldībās tās pilda arī pagasttiesas funkcijas.
4. Bāriņtiesas galvenie pienākumi ir aizstāvēt bērnu vai citu rīcībnespējīgo personu mantiskās intereses un tiesības, sniegt palīdzību šīm personām, kā arī likumā noteiktajos gadījumos pārstāvēt bērnu vai citu rīcībnespējīgo personu kriminālprocesā.
5. Bāriņtiesu darbības rezultāti par pēdējiem gadiem liek domāt, ka bāriņtiesas rūpīgāk pieiet katrai atsevišķai situācijai un to izvērtē, meklē risinājumu, kādā veida uzlabot sarežģītās situācijas ģimenē, lai bērns nebūtu jāšķir no ģimenes, jo tas ir galējais, un manā skatījumā, arī vissāpīgākais solis.
6. Audžuģimeņu skaits 2007.gadā bija 326 ģimenes, no tām 182 audžuģimenēs bija ievietoti 555 bērni. Salīdzinājumā ar 2006.gadu audžuģimeņu skaits pieaudzis par 55 ģimenēm.[2]
7. Bāriņtiesas 2007.gadā pieņēmušas 315 lēmumus, ar kuriem persona atzīta par adoptētāju, kas ir par 32 personām vairāk nekā 2006.gadā (283 personas).
8. Audžuģimenes un adoptētāji vieš cerību, ka bērniem tomēr būs jauna ģimene, kurā tie tiks aprūpēti un mīlēti. Bāriņtiesām būtu jāveic plašāks izglītojošais darbs, lai informētu, kas un kā var kļūt par audžuvecākiem vai adoptētājiem. Protams, ka ir ari ļoti rūpīgi jāizvērtē kandidāti, lai bērns neciestu vēlreiz...
9. Šajā institūcijā būtu jādarbojas tādiem cilvēkiem, kas labi pārzina lietas apstākļus no juridiskās puses. Tikpat svarīgi būtu arī pārzināt psiholoģiju, pedagoģiju, saskarsmes ar bērniem jautājumus, jo jāprot saskatīt lietas patieso pusi...

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1240258
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties