Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:494276
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.12.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fekālā ūdens piesārņojuma avots var būt cilvēki vai dzīvnieki. Piesārņojuma daudzums un attīstība atkarīga arī no laika apstākļiem un temperatūras. Arī Dukuru avota ūdenī, kas atrodas netālu no manas dzīves vietas, tika konstatētas šīs baktērijas. Ja tomēr iedzīvotāji izvēlas šos avotus, tad ir jāzina, ka ūdeni dzeršanai, zobu tīrīšanai, mutes dobuma skalošanai, ēdiena gatavošanai un dārzeņu mazgāšanai nepieciešams lietot uzvārītu, jo baktēriju bojāejai pietiek tikai ar vienas minūtes ilgu ūdens vārīšanos. Ja, veicot pārbaudi, tiek atklātas arī Escherichia coli (zarnu nūjiņas), tad avota ūdeni kategoriski nedrīkst dzert. Šī baktērija var izraisīt caureju, smagu saindēšanos un pat nieru mazspēju.
Avota ūdens ir tāds, ko var dzert visu laiku un nenoteiktos daudzumos, taču jāatceras, ka vajag iepriekš noskaidrot vai tieši tā avota ūdens ņemšanas vieta ir pārbaudīta un ir konstatēts, ka ūdeni uzturā drīkst lietot. Apkopojot atziņas par iespējamajiem cēloņiem, kāpēc arvien biežāk avoti tiek piesārņoti, nevar viennozīmīgi atrast galvenos cēloņus, bet domāju ka tā ir vispārējā dabas piesārņotība, kas nonāk atmosfērā. Tie ir gan atkritumi (plastmasa, dažādi citi ķīmiski savienojumi), gan transporta ietekme, kā arī lauksaimniecības pesticīdu un minerālmēslu lietošana. Ir svarīgi atcerēties, ka jebkurš piesārņojums nonākot pazemes ūdeņos tur saglabājas ilgi, jo zemās temperatūras, skābekļa trūkums un lēnais plūsmas ātrums negatīvi ietekmē ūdens pašattīrīšanās procesus un tas var arī ietekmēt avotu ūdeņu piesārņojumu. Lai nākotnē izvairītos no dabas resursu iznīcināšanas katram iedzīvotājam par to ir jābūt atbildīgam, proti, jādomā, kurās vietās atstāj jebkāda veida atkritumus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties