Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:140722
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Saredzu arī šo pantu sava veida pretrunas ar Satversmi. Satversmes 116.pants nosaka tiesības, kas ierobežojamas saskaņā ar likumu. Runa ir par tiesībām, kas minētas Satversmes 96., 97., 98., 100., 102., 103., 106. un 108. pantā. Satversmes 113.pants nosaka: „Valsts atzīst zinātniskās, mākslinieciskās un citādas jaunrades brīvību, kā arī aizsargā autortiesības un patenttiesības”. 113.pants nav iekļauts 116. pantā, līdz ar to, jebkura 113.panta tiesību ierobežošana ir pretrunā ar Satversmi. Tā kā AL 19. un 19.1 pants, un 5.nodaļa vispār, nosaka autora tiesību ierobežošanu, izriet, ka šie noteikumi ir pretrunā ar Satversmi.
Trūkst arī pamatojuma pašā AL, kādu iemesla dēļ tiek ierobežotas autora tiesības. Piemēram, Satversmes 116. pantā ir atrunāts, ka tādas un tādas tiesības tiek ierobežotas, lai aizsargātu citu cilvēku tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību un tikumību. Tāpat Satversmē ir teikts, ka ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības (90.pants). Tātad ir nopietns iemesls, kura dēļ indivīda tiesības ierobežo. Līdzīgu pamatojumu būtu nepieciešams arī AL, pretējā gadījumā nav saprotams, par kādiem nopelniem autora tiesības tiek ierobežotas.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties