Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:205205
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai varētu valstī izveidot autoritārismu ir jāspēj pakļaut tauta, tas ir sabiedrība. Šai personai ir jābūt ne vien spēcīgai un ar lielu ietekmi valstī, bet arī gudrai, lai spētu pakļaut tādu varu kā sabiedrība. Ir bijuši gadījumi, kad autoritārais režīms iestājās valstī, kad valsts ir novājināta, valsti skar daudz problēmas, piemēram, ekonomiskā krīze, vai arī valsts politika neiet pareizā virzienā, valsts vairs neattīstās, sabiedrībā ir pagrimums, šādos gadījumos ir visvieglāk ar sabiedrību manipulēt. Kā arī viens no iemesliem, ka ir vajadzīgas pārmaiņas ir tas, ka Saeimā ir daudz partijas un tās nevar vienoties par kādiem jautājumiem.
Ja ar valsti kaut kas nav kārtībā, tad arī ar sabiedrību nav kaut kas kārtībā. Tad valstī ir vajadzīgas pārmaiņas. Šādas pārmaiņas skāra arī Latviju, kad 1934. gada 15. maijā notika valsts apvērsums, un no demokrātiskas valsts Latvija kļuva par autoritāru valsti un tās vadonis bija Kārlis Ulmanis. Tieši pateicoties autoritārismam tajos laikos, Latvija spēja tik laukā no krīzes, kas tad bija, un laika gaitā Latvija sāka attīstīties. Bet, ne visos gadījumos pareizais ceļš ir autoritārisms. Manuprāt, ja ar valsti ir viss kārtībā, nekādā gadījumā nevar ieviest autoritārismu valstī, jo valsts augstākajai varai ir jāpieder tautai, nevis kaut kādai vienai personai. Autoritārisms ir varētu būt atzīstams tikai tad, kad valstī ir lejupslīde un sabiedrība bez kādas gudras, spēcīgas personas palīdzības, nespēj pārtraukt šo lejupslīdi.

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties