Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:180080
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Neskatoties uz to, kad sievietes kādreiz bija tikai mājsaimnieces, kuras rūpējās par bērniem un gatavoja ēst, mūsdienās, pateicoties globalizācijai lomu izmaiņās, sievietes spēlē lomas visās dzīves jomās – ekonomikā, ražošanā, un pat politikā. Atskatoties vēsturē, varam redzēt, ka sievietēm nebija pēdējā loma daudzos svarīgos pasākumos un lēmumu pieņemšanā. Un tieši tas dod iespēju pieprasīt sieviešu tiesības uz vienlīdzību ar vīriešiem gan sociālajā, gan politiskajā dzīvē. Lai noskaidrotu to, kā sievietes kļuva vienlīdzīgas vīriešiem, ir nepieciešams noskaidrotu sieviešu kustības vēsturi, ar tām problēmām, ar kurām sievietes ir saskārušās un visspilgtākajiem sasniegumiem.
Vēsturnieki, kur bija nodevušies sieviešu kustības pētījumiem sieviešu darbības sfērā, kā viņu darītajam darbam, organizācijām, kuras viņas bija izveidojušas, un par viņu izteiktajiem viedokļiem, dzimumu sadalīšanas jautājumā. Vēsturnieki nepētīja viņu darbības politikā, jo uzskatīja, ka politikā pārsvarā darbojas vīrieši un tas ir viņu lauciņš. Šīs kustības teorētiķi deva priekšroku sieviešu vērtības pētīšanai, kuru pirmsākumi ir meklējami tālā pagātnē, kas saistās ar šauro ģimenes sfēru, kas atstāj novārtā sabiedriskās dzīves pētījumus.
Lai pilnībā izprastu sieviešu ietekmi, vēsturi vajadzētu apskatīt no cita skata punkta, uzsverot ne tikai vīriešus, kuri atrodas priekšplānā, bet arī viņu sievu un māsu „figūras”. Ir svarīgi redzēt un izprast sievietes ikdienas dzīvē, darbā.
Feministiskās idejas ir aktuālas arī mūsdienās. Lai arī sievietes ir ieguvušas lielāku vietu zem saules, kā tas bija agrāk, tomēr īsta vienlīdzība starp sievieti un vīrieti nepastāv.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties