Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:844827
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.02.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Patērētāju tiesības aizsardzības centra pasūtītajā pētījumā “Distances jeb ātro kredītu izmantošana Latvijā” distances kredīts jeb ātrais kredīts tiek definēts kā “kredīts, kura saņemšanai iespējams pieteikties attālināti - internetā un, kas atmaksājams vienā maksājumā.” Šos kredītus izsniedz nebanku kredītu devēji, piedāvājot klientiem ātru un vieglu veidu, kā aizņemties naudu. Bieži vien ātro kredītu uzņēmumi izmanto klientu nepilnīgās zināšanas par finanšu tirgu, kā arī vilinošus maldīgus saukļus mājaslapās.
Piemēram, ienākot nebanku kredītu devēja Bino.lv mājaslapā redzams liels vizualizēts uzraksts ar lielajiem burtiem “PIRMAIS AIZDEVUMS LĪDZ 100 EUR AR 100% ATLAIDI KOMISIJAS MAKSAI.” (skatīt 1. attēlu) Par atkārtotu 1000 EUR aizdevumu ar 30 dienu termiņu Bino.lv jāmaksā 15.80 EUR komisijas maksa, kā arī par 30 dienu termiņu pagarināšanu 21.00 EUR. Jāpiemin, ka Bino.lv uzspiežot uz ar maziem burtiņiem rakstītas pogas “Maksājumu grafiks” atklājas, ka pirmais maksājums, puse no summas, jāveic jau pēc 15 dienām. (skatīt 2. attēlu) Līdzīgu praksti piekopj arī citi nebanku aizdevēji.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties