Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:259975
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Administratīvās atbildības par videi nodarīto kaitējumu subjekti pārsvarā ir fiziskas un juridiskas personas. Atsevišķos kodeksa septītās nodaļas pantos kā subjekti minēti amatpersonas un transportlīdzekļu vadītāji. Par pārkāpumiem kā soda mērs ir paredzēts naudas sods. Dažos gadījumos arī brīdinājums un konfiskācija, piemēram, 51.pantā paredzēta atbildība par „invazīvo augu sugu izplatības ierobežošanas pasākumu neveikšanu – izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no septiņdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām – no divsimt līdz tūkstoš latiem” . Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 75.pantā „Atkritumu apsaimniekošanas noteiktumu pārkāpšana” par „atkritumu apsaimniekošanas noteikumu vai atkritumu pārrobežu (starptautisko) pārvadājumu noteikumu pārkāpšanu – uzliek naudas sodu fiziskajām personām (...), konfiscējot pārkāpuma izdarīšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas” . Maksimālais sods šajā kodeksa nodaļā noteikts naudas sods līdz desmit tūkstoši latiem juridiskajām personām un līdz pieci tūkstoši latiem fiziskajām personām, piemēram, kodeksa 66.pantā „par meža apsaimniekošanu un izmatošanu reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpšanu, ja rezultātā mežs tiek atmežots (...), ja tas tiek izdarīts Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslas krasta kāpu aizsargjoslā, mikroliegumā vai īpaši aizsargājamā teritorijā” .
Personas saukšana pie kriminālatbildības vai administratīvās atbildības par vides normatīvo aktu pārkāpumu, neatbrīvo personu no pienākuma atlīdzināt ekonomiskos zaudējumus cietušajam, piemēram, miesas, veselības, mantas bojājumus, kā arī atlīdzināt ekoloģiskos zaudējumus – segt vides kaitējuma novēršanas izmaksas un atlīdzināt zaudējumus atsevišķiem dabas resursu veidiem. Ir skaidrs, ka Latvijā kontroli pār videi nodarīto kaitējumu, tā izvērtēšanu uzņemas Valsts, pašvaldības un arī sabiedrība, katrs atsevišķs indivīds. Ņemot vērā to, ka aizvien straujāk attīstās tehnoloģijas, arī videi līdz ar to cilvēks un visa sabiedrība nodara aizvien lielāku kaitējumu. Ir pozitīvi, ka pēdējos gados masu medijos tiek pievērsta lielāka uzmanība dabai, dabas aizsardzībai, piemēram, populārs kļuvis sauklis „Dzīvosim zaļi!”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1347377
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties