Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:118622
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Saldumu leģenda „Laima” aizsākusies tālajā 1870.gadā, kā vācu uzņēmēja Teodora Rigerta ideja atvērt saldumu fabriku šokolādes un konfekšu ražošanai. Pateicoties ražoto saldumu kvalitātei Latvijas vārds izskanēja tālu pasaulē – Francijā, Lielbritānijā, Amerikā un vēl citās valstīs.
11 gadus vēlāk kāds cits uzņēmējs Rīgā nodibināja otru – L.V.Gēgingera saldumu un konservu rūpnīcu, kurā izgatavoja dažādus saldumus – biskvītus, šokolādi, un arī konservus. Padomju varas gados tā bija zināma ar nosaukumu „Uzvara”.
Savukārt 1910.gadā Vilhelms Ķuze izveidoja savu uzņēmumu, kurā sākotnēji ražoja kafiju, šokolādi un konfektes, bet vēlāk ražošana tika pārorientēta uz miltu izstrādājumu ražošanu jeb konditoreju.
Sākoties Otrajam Pasaules karam 1940.gadā rūpnīcas tika nacionalizētas. Arī ilgajā PSRS pastāvēšanas periodā, kad mainījās fabriku īpašnieki, tās nemainīgā kvalitātē turpināja pastāvēt, godam popularizējot savu vārdu arī citās republikās. Tas bija kā brīnumains dārgums, kura nosaukums tika izrunāts ar pietāti, un pēc tā tiecās ikviens, kam garšo saldumi.
Mūsdienās, Latvijai atgūstot neatkarību, šīs trīs varenās fabrikas ir privatizētas un savstarpēji apvienojušās, tādejādi nodrošinot pasaules saldumu tirgū konkurētspējīgu darbību un drošu nākotni. „Laima” ir vienīgā šokolādes un cukura konditorejas ražotāja Latvijā. „Laima” un „Staburadze” ir lielākās saldumu ražotājas Baltijā un uz 2004.gadu bija iecerēts saražot un pārdod 16 000 tonnas saldās produkcijas gan Baltijā, gan tālākās zemēs.
„Laima” eksportē saldumus uz Vāciju, Izraēlu, ASV, Kanādu un Čehiju.
Šodien tiek ražoti aptuveni 250 dažādu nosaukumu produkti – šokolādes tāfelītes, šokolādes konfektes ar dažādiem pildījumiem, cietās un mīkstās karameles ar dažādiem pildījumiem, zefīrs, marmelāde, cepumi, vafeles, marcipāns u.c.
Pateicoties seno laiku prasmīgo meistaru zināšanām, tika radītas receptes tādām klasiskajām vērtībām kā konfektēm Serenāde, Trifeles, Vāverīte, Lācītis ķepainītis, Sarkanā magone; cepumiem Selga; tortēm Cielaviņa un Kristīne, zefīram, marmelādei, karamelēm u.c.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties