Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:527573
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

2. Reģistrējot ārvalsts tiesas spriedumu izpildīšanas vietas valstī un tad izpildot to tieši tāpat kā vietējās, nacionālās, tiesas spriedumu, nepieciešamo rezultātu panāk daudz ātrāk un vienkāršāk”.
Lugāno konvencijā dalībvalstu tiesas spriedumu izpildīšanas pamatprincips formulēts 31. Pantā šādi: Spriedums, kas taisīts dalībvalstī un ir izpildāms tajā, ir izpildāms citā dalībvalstī tad, kad tas pēc jebkuras interesētās puses iesnieguma tiek pasludināts par izpildāmu tajā.”6
Ārvalstu spriedumu pēc tā būtības tā būtības nekādos apstākļos pārskatīt nedrīkst.
„Ja lēmums par sprieduma izpildīšanu ir pieņemts, puse, pret kuru izpildīšana ir pieprasīta, var iesniegt apelāciju viena mēneša laikā no lēmuma paziņošanas tai.
Apelācija pret lēmumu par tiesas sprieduma izpildīšanu jāiesniedz atbilstoši tās valsts vadošajiem procesuālajiem noteikumiem, kur tā tiek iesniegta”.7
„Kā nosaka starptautisko jurisdikciju, ja ir iesaistīta Eiropas Savienības dalībvalsts un valsts, kas nav Eiropas Savienības dalībvalsts un nav Lugano konvencijas dalībniece?
Ja apsūdzētais dzīvo Eiropas Savienības dalībvalstī, bet prasītājs nedzīvo ne citā dalībvalstī, ne arī Lugano konvencijas līgumslēdzējā valstī, dalībvalstu tiesas vērtē savu starptautisko jurisdikciju, pamatojoties uz Padomes Regulas (EK) Nr. 44/2001 par jurisdikciju un spriedumu atzīšanu un izpildi civillietās un komerclietās noteikumiem.
Ja apsūdzētais dzīvo valstī, kurā netiek piemērota šī regula un Lugano konvencija, katras dalībvalsts procesuālās tiesības nosaka, kādos gadījumos tiesas ir kompetentas. Lai uzzinātu vairāk par valsts procesuālajām tiesībām attiecībā uz starptautisko jurisdikciju dalībvalstī, lūdzam uzklikšķināt uz minētās dalībvalsts karoga.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1245675
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties