Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:600568
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Autors ārkārtīgi lielu uzmanību pievērš ik detaļai. Rodas iespaids, ka ik sīkums tiecas vēstīt kaut ko, papildināt esošo situāciju, radīt norādes uz kaut ko. Tiek fiksēts tas, kāda gaisma iespīd pa sīkajām loga rūtīm un pat kādas ir griestu koka sijas.
Interesanti, ka pirmais cēliens iesākts kā izvērsts stāstījums par pagātnes notikumiem, vidi, un iesaistītajiem tēliem. Neviens fakts, detaļa nav par sīku, lai to nepamanītu, neizceltu. Šādi lasītājam tiek sniegts padziļināts situācijas skaidrojums, ļaujot mērķtiecīgi sekot tālākiem notikumiem. Rodas iespaids, ka autors sniedzis dokumentālu ieskatu pagātnes notikumos. Tas ir izvērsts teksts prozā, kas vēlāk nemanāmi pāraug tēlu sarunās.
Izklāsta ietvaros uzmanība tiek pievērsta ne vien tagadnes fiksējumam, bet arī pagātnes notikumu atstāstam, piemēram, tiek pausts tas, kāds mācītājs bijis iepriekš, kā viņa darbības novedušas līdz tā brīža situācijai.
Stāstījumā jūtams skatījums uz pagātni – tiek pretstatīta lugas notikumu vide ar „mūsdienu”, autora „mūsdienu”, situāciju. Taču jāņem vērā, ka katrā laikā lasītājs var šo darbu vērtēt izejot no savu „mūsdienu” skatupunkta, tomēr, tas, ka autors tiecas pagātnes notikumus saistīt ar mūsdienu situāciju, minot, ka tās abas ir diezgan līdzīgas, manuprāt, ir diezgan neparasti, bet saistoši. Tādējādi darba vēstījums tiek padarīts mūsdienu lasītājam saprotamāks. Neparasta ir „lēkāšana” starp laikiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1316241
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties