Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:699197
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.10.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Turpinot aplūkot to vai ārsts un pārējās ārstniecības personas atrodas salīdzināmos apstākļus, nepieciešams noskaidrot vai šīs personas atrodas faktiski salīdzināmos apstākļos. Taču tā kā no iepriekšminētā izriet, ka faktiski ārsts un pārējās ārstniecības personas neatrodas vienādos un faktiski salīdzināmos apstākļos, jo neatkarīgi no normatīvā regulējuma, ārsts tiek uzskatīts un atrodas augstākā statusā nekā pārējās ārstniecības personas.
Līdz ar to var secināt, ka normatīvais regulējums nenodrošina pilnvērtīgu ārsta un pārējo ārstniecības personu atrašanos vienādos apstākļos, kaut gan ārsts arī ir ārstniecības persona.
Darba autore, šī darba ietvaros aplūkojot ārsta un citu ārstniecības personas tiesisko statusu salīdzinošā perspektīvā, secina, ka formāli starp ārstu un citām ārstniecības personām nepastāv daudz atšķirību. Galvenās atšķirības veido ārstniecības personu kompetences dažādība un iegūstamās izglītības ilgums un apjoms. Tomēr, kaut gan dažādām ārstniecības personām ir dažāds kompetences apjoms, tām visām ir viena un tā pati normatīvajos aktos noteiktā atbildība.
No minētā izriet ka, kaut gan pirmajā brīdī liekas, ka normatīvajos aktos nepastāv acīmredzamas atšķirības starp ārstiem un citām ārstniecības personām, tomēr fakts, ka katrai ārstniecības personai ir savs kompetenču apjoms un tas, cik ļoti atšķiras to obligāti apgūstamās zināšanas norāda uz to, ka neviena ārstniecības personas nav pilnīgi salīdzināmā stāvoklī viena ar otru. Turklāt ne tikai visas ārstniecības personas atšķiras viena no otras, ārsti it īpaši atšķiras gan ar atbildību, ko tie uzņemas par personu veselību, gan arī ar zināšanu apjomu, kas tiek pieprasīts no tiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties