Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:946227
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.02.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Balets un opera, kas ilga vairākas stundas un kurās galminiekus nomainīja profesionāli solisti, bija pašas svētku „programmas” elementi, kas atspoguļoja monarha „politisko” vēstījumu galmam un sabiedrībai kopumā.”
Visbeidzot, kā notika karaļa glorifikācija? “Arhitektūra, māksla un literatūra, opera un svētku ceremoniāls, ko Eiropas vadošās ciltes gandrīz simt piecdesmit gadu garumā līdz Franču revolūcijai 1789.gadā pārņēma no Francijas, ir definējams pēc Pītera Bērka (Burke) domām kā multimediāls varas glorifikācijas piemērs. (..) tika iekļautas uzrunas un slavinajumi (panegiriki) valdniekam, izmantojot alegorisku tēlu darbības, to simbolisku nozīmi slavināšanas veidošanā.” Šie ir instrumenti, kas tika izmantoti glorifikācijai. Karalis tika celts godā visos iespējamos veidos.
Baroka posms kultūras vesturē ir nudien interesants un palasot par to vairāk informācijas, var nonākt pie dažādiem atklājumiem. Izklaides, svētki, dzīres, kāršu spēles, uguņošana un vēl daudz kas cits… Ieskatoties aristokrātu izšķērdīgajā dzīvē, var uznākt liela skaudība, gan šoks, gan nesapratne. Vai tik tā aristokrātu dzīve nebija viena pasaka? Tur noteikti slēpjas kas vairāk. Varbūt tā pārlieku lielā publiskā dzīve bija tikai maska aiz kā paslēpties? Par šo ir vērts padomāt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1370360
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties