Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:710651
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Daudzās latviešu tautas teikās tiek rakstīts par ezeros nogrimušajām dzīvesvietām, taču nezināmu iemeslu dēļ latviešu senvēstures pētnieki nepieversa šīm teikām nepieciešamo uzmanību, neskatoties uz to, ka jau 19.gs. tika atrastas senas applūdušas dzīvesvietas vairāku ezeru vidū. Mūsdienās tādi arhioloģiskie pieminekļi tiek dēvēti par ezerpilīm, viena no tām ir Āraišu ezerpils. Jau vairākus gadudesmitus zinātniekiem neliek mieru vairāki jautājumi – kas notika ar Āraišu ezerpili, kādēļ tā applūda, kur palika tās iedzīvotāji?
Āraišu ezerpils ir pirmais plašāk pētītais šīs kategorijas piemineklis visā Ziemeļaustrumu Eiropā. Tā izpēte sākās jau 1876. gadā, kad Cēsu grāfs K. Zīverss pielietojot tā laika arheoloģiskās prasmes un zināšanas tur izpētija divus nelielus laukumus. Pētniecibas darbi tika atsākti tikai 1960-tajos gados, kad tika noskaidrots, ka pētāmais kultūrslānis sastāvēja no piecām apbūvju kārtām, kas pāri par simts gadus ilgajā ezerpils pastāvēšanas laikā uzslāņojušās cita citai. Jauniegūtās zināšanas sniedz iespējami pilnīgu priekšstatu par lielākās senlatviešu cilts - seno latgaļu – dzīvi dzelzs laikmeta pirmajā pusē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties