Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:432703
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.09.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sekretariāts piedalās ANO institūciju darbā, palīdzot administrēt to programmas un īstenoto politiku. Sekretariāts veic visas funkcijas, kādas tam uzliek ANO institūcijas, piemēram, miera uzturēšanas operāciju administrēšana, ekonomisko un sociālo problēmu un tendenču izvērtēšana vai pētījumu veikšana par ilgtspējīgu attīstību. Sekretariāts arī informē pasaules masu mēdijus par ANO darbību un aktualitātēm. Sekretariātu vada ANO ģenerālsekretārs, kuru uz pieciem gadiem ievēl Ģenerālā asambleja, ņemot vērā Drošības padomes rekomendācijas. Kopš 2017.gada 1.janvāra ģenerālsekretāra amatu ieņem Antoniu Guterrešs, kurš ir devītais ANO ģenerālsekretārs
Neskatoties uz to, ka ANO ietver sevī 193 dalībvalstis, tajā nav likumu, kas būtu spēkā pār šīm valstīm. ANO nav likumdevēja varas un, kaut gan ANO Statūtiem ir likumiem līdzīgs raksturs, tie nav uzskatāmi par likumiem. Lai tiktu nodrošināta ANO izvirzīto mērķu sasniegšana, tiek izmantoti dažādi starptautisko tiesību instrumenti – līgumi, starptautiskās tiesiskās paražas, deklarācijas, rekomendācijas, noteikumi, principi un vadlīnijas. Līgumi un starptautisko tiesību paražas ir saistoši instrumenti, kas dalībvalstīm jāratificē. Pārējie instrumenti balstīti un morāles spēku, taču tiem nav tiesiski saistoša rakstura.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties