Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:314794
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.11.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā tika īstenoti un pabeigti tika ap 320 projektiem, kas kopā ar privāto līdzfinansējumu veidoja investīcijas 460,5 miljonu eiro vērtībā (ES finansējuma daļa – 170,25 miljoni eiro).Tā kā, pieejamais ES fondu līdzekļu apjoms ir ierobežots, jo Latvijā ir gandrīz 11 000 apstrādes rūpniecības uzņēmumu, tāpēc ES fondu atbalstu investīcijām ražošanā saņēma tikai nepilni 3% uzņēmumu. Tomēr jāatzīmē, ka ES fondi rada arī papildu ilgtermiņa ietekmi uz investīcijām apstrādes rūpniecībā, jo pateicoties fondiem, tie izaug un tad investē paši, tā uzlabojas valsts apstrādes rūpniecība ar ES fondu palīdzību.
Savukārt jaunajā 2014.-2020. gada plānošanas periodā Latvijai pieejamais kopējais ES fondu finansējums veido 4,42 miljardus eiro. Tagad tikai nesen bij sākums projektu realizēšanās, tāpēc aktivitāte ES fondu līdzfinansēto projektu īstenošanā sagaidāma šogad un nākamajos divos gados.
Apkopojot visus datus 2007.- 2018. gados, var secināt, ka apstrādes rūpniecība loma valsts ekonomikā ir būtiska. Latvija kā valsts, kura ekonomika ir strauji augoša pēc krizes, vajag stabilitāti, kas nenovērstu atpakaļ pie krituma punkta. Tādēļ, daudz investicijas ir ieguldītas apstrādes rūpniecības attīstībai un eksportēšanai, lai kompensētu importa apjomu. Galvēna apstrādes rūpniecības loma šī perioda bij palīdzēt valsts iziet no krīzes stāvokļa un balancēt eksportu un importu grūtībās laikā, veidojot jaunus partneru attiecības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1381593
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties