Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:455924
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

I. Apgaismība- cīņa par labāku sadzīvi, tikumiem un politiku. Sabiedrības gaišāko prātu domas un uzdevums ir to sabiedrības daļu apgaismošana par labākas dzīves iespēju, kurai nav iespējas un velmju izprast dzīves izvēles iespējas. Tāpat ir ļoti svarīgi, lai katrs cilvēks spētu saprast un izprast sabiedrības tikumisko pusi, tās gara vērtības. Politika ir sabiedrības elites iespēja virzot sabiedrisko dzīvi sev vēlamā virzienā gultnē.
II. Lai kādā laikmetā cilvēks dzīvotu, tam vienmēr ir vēlme dzīvot labāk. Jo vairāk cilvēkam ir izglītības, jo ātrāk viņš izprot sabiedrības vienaldzību pret katru cilvēku kopumā. Tādēļ ir ļoti svarīgi, ka vēstures ceļos ir bijuši un ir cilvēki, kuri ar savu saprātu ir izskaidrojuši, kā dzīvot labāk. Kas būtu jādara, lai dzīves kvalitāte uzlabotos, nevis pasliktinātos. Tādi cilvēki laika gaitā ir bijuši: Žans Žaks Ruso, kaut arī viņa domas ir divējādi traktējamas. Voltērs, kurš asi kritizē karaļa varu un visatļautību. To augstprātību, kas vienkāršu franču cilvēku noved līdz nabadzībai un izmisuma robežai.
III. Tikumība ir ceļš, kas sabiedrību var vest gan labklājības kalngalos, jeb netiklības purvos. Laika gaitā šādu piemēru ir bezgala daudz.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties