Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:595484
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Apdāvinātu un talantīgu audzēkni raksturo augstas intelektuālās, radošās, mākslinieciskās, līdera vai specifiskas akadēmiskās spējas un vajadzība pēc pakalpojumiem un nodarbībām, kas parasti skolās netiek piedāvātas, bet ir nepieciešamas šo spēju izkopšanai .
Apdāvināti pusaudži ir īpaša apdāvināto bērnu kategorija. Šajā vecumā apdāvināti bērni ir pakļauti zināmam riskam: viņiem ir iespēja pazaudēt savu apdāvinātību ("apdāvinātības apdzišana"), kā arī viņu uzvedībā var parādīties antisociālas izpausmes. Nereti novērojama pretruna – apdāvinātie pusaudži cenšas individualizēties un būt neatkarīgi, bet tai pašā laikā viņiem svarīga ir vienaudžu kompānija. Vienaudžu grupa var kļūt par apdāvināta pusaudža personības attīstības, mācību darba, pašvērtējuma korekcijas galveno avotu. Šajā sakarā daudzi apdāvinātie pusaudži var noraidīt savu apdāvinātības faktu, daži bērni cenšas slēpt savas izcilās spējas, lai tiktu pieņemti vienaudžu sabiedrībā.
Apdāvinātajiem skolēniem var novērot strauju motivācijas kritumu, viņi pakāpeniski zaudē ieradumu intensīvi strādāt. Rodas augstprātība attiecībās ar mazāk spējīgiem vienaudžiem. Vēlāk var rasties grūtības mācībās zināšanu un iemaņu trūkumu dēļ.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1116773
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties