Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:725112
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Apkopojot materiālus, apskatot anti-globālistu ideoloģiju, attēlus ar plakātiem, secinu, ka antiglobālistu kustība nav viennozīmīgi skaidrojama, tā ir diskutējama, jo antiglobālistu protestu formas ir dažādas. Aplūkojot vairāku demontrāciju bildes, antiglobālisms šķiet nepievilcīgs, radikāls un nepieņemams, taču šādai agresijai ir arī pamats.
Idejām par ko antiglobālisti cīnās ir pozitīva rakstura saturs, un pikrītu, ka ir nepieciešamība tās attīstīt, realizēt, taču tajā pašā laikā, es uzskatu, ka vardarbīgas demonstrācijas nav tas labākais lidzeklis caur kuriem šīs idejas realizēt. Lai arī atzistu – šķiet no pārunām un kompromisu panākšanas mēģinājumiem antiglobālistiem nebūtu jēgas, jo globalizācijas procesu nevar apsādināt, tāpēc principā cīnīties pret to ir diezgan bezjēdzīgi.
Rakstot šo referātu un iepazīstoties ar lielu apjomu informācijas par notiekošo šajā jomā pasaulē, nonāku pie secinājuma, ka globalizācija ir cieši saistīta ar tehnoloģiju attīstību un lielajām iespējām ko tehnoloģija paver. Kā Meksikā – cilvēkus patrieca no savām dzīvesvietām, lai tā vietā taptu „monstrīgas“ fabrikas, industrijas, kas kalpo ASV par peļņu – reāli visi procesi notiek tikai izvērtējot vairākuma faktoru – vairāk cilvēku ASV nopelnīs, nekā mazāk cilvēku Meksikā cietīs – to konstatējot tiek izlemts – pārņemt šīs zemes un radīt peļņas mehānismu.
Globalizācija ir kas liels un pasauli pārņemošs, tā teikt, kurai valstij būs virsroka – zem tās arī pārējā būs, dominējošs ir viens viedoklis. Globalizācijas process ir vienlīdzīgs termins „pakļaušanai“.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties