Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:966014
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vārds „tiešsaiste” nozīmē – datora iekārta vai interneta pieslēgums ar nepārtrauktas darbības sakaru līniju. Šobrīd tiešsaistes priekšrocība ir tā, ka pateicoties tai cilvēki var sazināties dažādās pasaules malās, rīkot konferences, raidīt pasākumus, koncertus un vēl daudz ko citu. Kārtējās uz internetu balstītās darbības, kas nodrošina tiešsaistes iespējas. Vai tiešām interneta ēra un globalizācija ir sasniegusi augstāko komunikācijas formu? Iespējams, drīz šis princips rīkot svarīgas konferences, un valstu tikšanās tiks rīkotas tiešsaistes iespējās internetā. Ja pirms dažiem gadiem komunikācija virtuālajā vidē un reālajā ļoti atšķīrās, tad šobrīd šīs atšķirības robeža ir mazinājusies, jo ir iespējams redzēt pašus cilvēkus, vidi (piemēram, Skype iespējams izmantot 360 grādu efektu, kur ar kameras starpniecību ir iespējams redzēt 360 grādu apmērā vidi ap kameru)
Kā jau minēju gan alternatīvo mediju, gan tiešsaišu komunikācijas formās -visa pamatā ir internets, līdz ko tas nestrādā šāda veida komunikācija nevar pastāvēt, rodas jautājums, vai cilvēki, kas internetu neizmanto tik bieži kā citi informācijas uztveres ziņā ir citādāki? Internets iemāca informāciju uztvert ātri un īsi, līdz ar to portālos redzamo rakstu virsraksti runā paši par sevi un bieži vien tiek izlasīts tikai tas, ne viss ziņojums kopumā. Līdz ar to cilvēki, kas ikdienā izmanto internetu ir nepārtrauktā medija varā, jo ziņas izplatās milzīgā ātrumā un ir iespējams uzzināt, kas notiek visā pasaulē. Šo iespēju nodrošina arī tiešsaistes komunikācijas formas. Laiks, kad cilvēks ir kā medijs ir jau aizvēsture, šobrīd lielākais medijs ir internets, kurš ir globāls tīmeklis, kura varā atrodas visa pasaule. Manuprāt, gan alternatīvie mediji, gan tiešsaistes komunikācijas formas kļūs arvien populārākas un pieejamākas arī taktiskākas, līdz ar to M.Makluēna princips. ka „medijs ir vēsts” darbosies jebkāda veida medijos un to formās, būtiskākais būtu kā cilvēki uztver šo vēsti, vai tam visam pieiet alternatīvi vai tieši un taktiski.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties