Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:256173
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 32 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
1.  ADMINISTRATĪVO TIESĪBU SUBJEKTS – VALSTS AĢENTŪRA    5
2.  VALSTS AĢENTŪRA “MAKSĀTNESPĒJAS ADMINISTRĀCIJA”    18
2.1.  Valsts aģentūras „Maksātnespējas administrācija” izveides process un nepieciešamības pamatojums    18
2.2.  Tiesiskais statuss    31
2.3.  Struktūra    34
2.4.  Kompetence    41
2.4.1.  Mērķi    42
2.4.2.  Uzdevumi    44
2.4.3.  Funkcijas    45
2.4.4.  Tiesības    46
2.4.5.  Pienākumi    47
2.4.6.  Pilnvaras    60
2.4.7.  Atbildība    61
  NOBEIGUMS    62
  ANUTĀCIJAS    64
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    66
Darba fragmentsAizvērt

Mana darba temats ir Maksātnespējas administrācija. Tas pēc savas būtības norāda uz konkrēta procesa pārvaldi, administrēšanu. Pati maksātnespējas kā tiesību institūts vairāk saistīta ar privātajām tiesībām, tomēr jāņem vērā arī otrs termins – administrācija, kas savukārt asociējas ar publisko tiesībām. Darbā tiks atklāti abi šie aspekti, jo tas veltīts viena no konkrēta procesa organizācijā iesaistītiem subjektiem – valsts aģentūras „Maksātnespējas administrācija”, kas darbojās kā valsts interešu pārstāve un veicina valsts nozares politikas īstenošanu uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) maksātnespējas procesā, izpētei.
Valsts aģentūra „Maksātnespējas administrācija” ir viena no maksātnespējas procesā iesaistījām personām. Tā kā maksātnespējas, kā tiesību institūta regulējums, Latvijas normatīvajos aktos iekļauts salīdzinoši nesen un nepārtraukti tiek pilnveidots, vēlējos noskaidrot valsts politiku šī procesa norisē un tās realizācijas mehānismus. Valsts aģentūrai „Maksātnespējas administrācija” tiek noteikta salīdzinoši plaša kompetence, kas norāda arī uz tās ietekmi maksātnespējas procesa norisē. Jautājums, cik tālu valsts var iejaukties personu privāttiesiskās attiecībās (jo uzņēmuma iekšējā organizācija par tādām uzskatāma) un kā tas kalpo visas sabiedrības interesēm. Otrs aspekts ir aģentūras kā jaunas valsts pārvaldes iekārtas formas izveidošana. Publikā aģentūra ir jauns valsts pārvaldes iestādes modelis, kas tiek ieviests, lai efektīvāk tiktu pildītas valsts pārvaldes funkcijas. Kā tas konkrēti izpaužas maksātnespējas procesā, tiks arī konstatēts turpmākajās bakalaura darba nodaļās.
Darbs sastāv no divām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek īsi apskatīta valsts aģentūra kā administratīvo tiesību subjekts, pieskaroties arī teorētiskajam pamatojumam un idejai, par publisko aģentūru kā modernu valsts pārvaldes iestādes modeli. Pamatojoties uz Latvijā spēkā esošiem tiesību aktiem, tiks sniegts ieskats mūsu valstī paredzētajam publiskās aģentūras (vairāk uzmanību pievēršot tieši valsts aģentūrai) modelim un vietai valsts pārvaldes institucionālajā sistēmā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties