Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Uzņēmumu reģistra personāla vadības modelis un tā pilnveides iespējas

     

    Diplomdarbs38 Vadība

14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:695220
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    2
  Аннотация    3
  Ievads    5
1.  Personālvadības būtība    7
1.1.  Personālvadības modeli ietekmējošie faktori    8
1.2.  Personāla vadīšanas organizatoriskie pasākumi    10
1.3.  Personāla vadības modeļi    15
2.  Personalvadības modelis Uzņēmumu reģistrā    20
2.1.  Personāla kustība Uzņēmumu reģistrā un tās iemesli    25
2.2.  Personāla aptaujas rezultātu izvērtējums personāla vadības modeļa darbības pilnveidei Uzņēmumu reģistrā    29
  Secinājumi un priekšlikumi    35
  Nobeigums    37
  Saīsinājumu un speciālo terminu skaidrojums    38
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    39
  Pielikumi    40
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Balstoties uz profesionāli veidotu personāla vadības modeli organizācijā, izmantojot arī kvalitatīvus organizatoriskos pasākumus, organizācija var sasniegt savus augstākos mērķus, kas ietver sevī attieksmi pret darbinieku. Organizācija var veiksmīgi darboties un pastāvēt, ja tai ir pareizi veidoti personāla vadības procesi. Darbam ar personālu ir ļoti liela nozīme, kuru tieši ietekmē organizācijas vadība. Vadībai ir jāprot vadīt darbaspēku, to organizēt un kontrolēt. Viens no personāla vadības mērķiem ir atrast vispiemērotāko darbinieku, ņemot vērā darbinieka profesionalitāti, bet neaizmirstot par viņa individualitāti un indivīda mērķiem, kas veido labu savstarpējo sadarbību un darbinieka lojalitāti organizācijai. Personāla vadības modelis balstās uz personāla vadības fukcionalitāti, kas palīdz risināt daudzus jautājumus, piemēram, katra darbinieka profesionālo izaugsmi. Personāla vadība ietekmē visas organizācijas stratēģisko darbību, plānojot cilvēkresursus.
Personāla speciālistu līdzdalības loma personāla vadības modeļa darbībā ir būtiska. Personāla speciālistiem pamatfunkcija ir personāla politikas plānošanas darbs, statistikas pārskatu veidošana par dažādiem personāla atlases procesa posmiem, personāla apmācību kursu plānošana un daudz citu jautājumu risināšana, kas saistīts ar personālu. Personāla vadītāja lomai organizācijā ir liela ietekme, tādēļ viņam ir jābūt profesionālim savā jomā.
Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs ir valsts pārvaldes iestāde, kuru darbības mērķus nosaka „Likums par Uzņēmumu reģistru” un citi normatīvie akti. Uzņēmumu reģistra struktūru un darba organizāciju nosaka Uzņēmumu reģistra reglaments. Organizāciju vada galvenais valsts notārs, kura pakļautībā ir struktūrvienības. Struktūrvienības (nodaļas un daļas), kas tieši pilda organizācijas funkcijas, un administrācija, kas veic darbības plānošanu, metodisko vadību un nodrošina kontroli un uzraudzību pār funkcionālo struktūrvienību darbību un sniedz administratīvo, tehnisko un juridisko atbalstu.
Autore izvēlējusies izpētīt personāla vadības modeli Uzņēmumu reģistrā, kopējās problēmas atrisināšanas nepieciešamība, kura balstās uz personāla politikas stratēģijas trūkumu, uz nepilnībām plānošanā, proti, nav saiknes starp veicamajiem uzdevumiem un sasniedzamo rezultātu, bieži sasniedzamais rezultāts nav skaidri definēts. Autore veiks pētījumu, lai noskaidrotu personāla aiziešanu no Uzņēmumu reģistra, personāla kustības iemeslus, jo pētāmā problēma ir aktuāla – Uzņēmumu reģistrā ir liela darbinieku mainība. Personāla vadības sistēmā Uzņēmumu reģistrā cilvēku resursu politika un plānošana ir būtiskākais trūkums. Personāla politikas dokuments, kurš būtu jāizstrādā organizācijā, kurā būtu noteiktas organizācijas vērtības, mērķi un indikatori, kas vērsti uz personāla attīstību un plānošanu tuvākā un tālākā nākotnē, ir jāizstrādā viens no pirmajiem, lai ieviestu veiksmīgāku personāla vadības modeli. Uzņēmumu reģistra vadībai nepieciešama dokumentēta rīcības programma. Autores darba nozīme varētu būt par pamatu veicamajām izmaiņām personāla vadības modelī personāla vadības jautājumos.
Autores kvalifikācijas darba mērķis – izvērtēt pastāvošo personāla vadības modeli Uzņēmumu reģistrā un tā darbības efektivitāti.
Mērķa sasniegšanai, autore nosaka šādus darba uzdevumus, kuru rezultātā tiek plānots sasniegt mērķi:
1. Iepazīties ar vadzinību teorētisko literatūru par personāla efektīvu vadīšanu, tās organizatoriskajām formām – modeļiem;
2. Iepazīties ar Uzņēmumu reģistra struktūru un personāla vadības modeli, apkopot un analizēt personāla kustības, rotācijas un stabilitātes statistiskos datus, kas atkarīgi no modeļa darbības efektivitātes;
3. Analizēt darbinieku aptaujas rezultātus, lai iegūtu viedokli par Uzņēmumu reģistra personālvadības modeļa darbību;
4. Sniegt praktiskus ieteikumus Uzņēmumu reģistra personālvadības modeļa uzlabošanai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties