Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:102749
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 34 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mikrovides raksturojums
Mikrovidi raksturo spēki, kas tieši saistīti ar firmu un tās iespējām apkalpot klientūru.(16.,16) Tas ir spēku kopums, kuru uzņēmums var tieši ietekmēt. Galvenie faktori:
1)Pats uzņēmums(iekšējā vide)(21.,215);
2)Piegādātāji, starpnieki;
3)Esošie konkurenti;
4)Klienti;
5)Darbinieki;
u.c.
Firmai pieder konditorejas cehs, kafejnīca un tirdzniecības vietas Liepājas un Ventspils tirgos, kur tiek realizēta saražotā produkcija. Saražotie konditorejas un maizes izstrādājumi tiek arī piegādāti veikaliem Liepājā, Liepājas rajonā, Ventspilī, Ventspils rajonā.
Uzņēmuma piegādātāji ir galvenokārt tās firmas, kuras piegādā izejvielas uz pēcapmaksu. Lielākie piegādātāji ir Liepājas PBS, SIA „Amulis”, SIA „Gemoss”, SIA „ITP”, SIA „Unimix”, SIA „Zelta kukulītis”, uc. Izejvielu iegādē svarīga ir kvalitāte un cena, piem., LPBS ceptuvei “Gardums” piegādā izejvielas ar atlaidi, kas tiek ņemts vērā, piegādājot gatavo produkciju LPBS „Top” veikalu tīklam.

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražošanā Latvijā ir augsta konkurence - liels skaits pārdevēju, kas piedāvā līdzīgas preces un ražojumus. Šādos apstākļos ir svarīgi panākt, lai “Gardums” ražotie maizes un konditorejas izstrādājumi atšķirtos no konkurentu piedāvātajiem. Konkurence ir stimuls uzņēmuma labākai attīstībai un konkurētspējai. Ceptuves “Gardums” tiešie konkurenti Liepājā ir A/S “Liepājas Maiznieks”, SIA “Rīts”, SIA ”Puķītes 2” un SIA “Vīdnera konditoreja”.(Pēc pētījumu rezultātiem)

Pašlaik ne tikai šajā firmā, bet arī visā valstī svarīga ir darbinieku izglītība un kvalifikācija. Lai varētu ražot kvalitatīvu produkciju, ir vajadzīgi labi meistari. Ceptuvē ”Gardums” strādā 8 kvalificēti konditori - maiznieki, viens konditormeistars un viens tehnologs. Arī tiešo starpnieku starp ražotāju un patērētāju - pārdevēju - izglītībai ir ne mazāk svarīga nozīme. Jo zinošāks, kompetentāks, motivētāks pārdevējs, jo vairāk preču var realizēt.(20.,78.)…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties