Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:131274
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Uzņēmuma saimnieciskai analīzei ir viena no svarīgākajām lomām uzņēmuma vadības lēmumu pieņemšanai, ražošanas efektivitātes palielināšanai.
2. Saimnieciskās darbības analīze sniedz iespēju atklāt uzņēmuma nākotnes darbības galvenos aspektus un visvājākās pozīcijas. Taču galvenais šīs analīzes mērķis ir savlaicīgi atklāt un novērst trūkumus uzņēmuma finansiālajā darbībā un maksātspējā.
3. Uzņēmējdarbības iekšējo mikrovidi katrs uzņēmums veido pats. Tā ir vide, kas visvieglāk pakļaujas dažādiem pārveidojumiem un kuru visātrāk uzņēmējs var mainīt.
4. Uzņēmuma finansiālais stāvoklis, tā stabilitāte un noturība ir atkarīgi no uzņēmuma saimnieciskās un finansiālās darbības rezultātiem.
5. Lai uzņēmums varētu atjaunoties, tam ir nepieciešams gūt peļņu, kopumā uzņēmums visu laiku cenšas attīstīties un rast jaunas iespējas tālākai darbībai.
6. Uzņēmumu struktūra ir nepieciešama, lai noteiktu un konkretizētu vadības līmeņa savstarpējās attiecības, tiesību, pilnvaru un atbildības sadalījumu.
7. SIA „KOKS” konkurenti ir pieredzējuši un spēcīgi uzņēmumi un tos nevar nerespektēt, jo visi konkurenti ir ieinteresēti palikt tirgū.
8. SIA „KOKS” produkcijas patērētāji ir gan privātie uzņēmēji, gan uzņēmēji Vācijā, Francijā, Zviedrijā un Dānijā.
9. Katram uzņēmējam ir svarīgi izvēlētie sev atbilstošus piegādātājus, jo no tiem ir atkarīgs uzņēmuma darba ātrums un preču kvalitāte, kā ari galaprodukta cena.
10. Uzņēmuma strādājošo vairākumam ir vidēja speciāla vai augstāka izglītība, atbalstīta tiek arī augstākās izglītības iegūšana paralēli tiešajiem darba pienākumiem.
11. SIA „KOKS” praktiski nav iespējams kontrolēt un ietekmēt ārējās vides faktorus, lai radītu sev labvēlīgus apstākļus, tāpēc uzņēmumam ir jāpielāgojas esošai situācijai un jācenšas prognozēt ārējās vides izmaiņas. Patreizējā ekonomiskā un politiskā vide ir nelabvēlīga uzņēmuma attīstībai, jo būtiski ir samazinājusies klientu maksātspēja un palielinājusies nodokļu nasta.
12. Latvijā tuvāko trīs gadu laika par perspektīvākajām nozarēm tiek sauktas kokapstrāde, tirdzniecība un pakalpojumi. Līdz ar to, SIA „KOKS” ir izaugsmes iespējas.
13. SIA „KOKS” mērķi saistās ar uzņēmuma ieceru īstenošanu, peļņas gūšanu un lielāku tirgus daļas iekarošanu.
14. Svarīgākais informācijas avots, veicot finanšu analīzi, ir uzņēmuma gada pārskats.
15. Visplašāko un detalizētāko uzņēmuma finanšu analīzi var iegūt, aprēķinot un izanalizējot finanšu koeficentus.
16. Pēc autora domām svarīgākie uzņēmuma finanšu stāvokļa rādītāji ir uzņēmuma rentabilitāte, maksātspēja un līdzekļu aprite.
17. 2009.gads salīdzinājumā ar 2008.gadu sabiedrībai ir bijis ļoti neveiksmīgs. Neto apgrozījums ir samazinājies par 116562 LVL, kas sastāda 28 %.
18. Kopējā eksporta produkcija sastāda 56 % no kopējā neto apgrozījuma.
19. Visus 3 pārskata gadus likviditātes starpsegumu koeficients ir ievērojami augstāks kā starptautiski noteikto standartu robežās. Kas nozīmē, ka uzņēmums visus 3 no apskatītajiem pārskata gadiem ir spējīgs segt savas īstermiņa saistības.
20. Realizācijas rentabilitāte 2009.gadā bija -14%, kas ir vērtējams pat ļoti negatīvi. Šo negatīvo tendenci ietekmē fakts, ka gan uzņēmuma neto peļņa, gan apgrozījums ir samazinājies
21. Likviditātes starpseguma koeficients (nauda un debitori pret īstermiņa saistībām) salīdzinoši ar 2008. gadu ir palielinājies no 2.11 uz 3.62, kas liecina, ka sabiedrības spēja atmaksāt īstermiņa saistības izmantojot naudas līdzekļus un debitoru parādus ir palielinājusies.
22. Kopumā SIA „KOKS” rādītāji ir pasliktinājušies, bet salīdzinot ar vidējiem nozares rādītājiem, tie ir augstāki, kas nozīmē, ka uzņēmums joprojām ir stabils un konkurētspējīgs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties