Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:672220
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.08.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 69 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.1.  Objekts un priekšmets    7
1.2.  Objektīvā puse    15
1.3.  Subjekts un subjektīvā puse    37
  Kopsavilkums    59
  Izmantotās literatūras un normatīvo aktu saraksts    63
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējo gadu laikā arvien vairāk pieaug to noziegumu skaits, ko izdarījušas personas, būdamas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē, kā arī noziedzīgi nodarījumi, kas tieši saistīti ar šīm vielām, tas ir - noziedzīgi nodarījumi, kurā kā priekšmets ir narkotiskās vai/un psihotropās vielas.
Lai gan 20. un 21.gs. var uzskatīt par narkomānijas, kā arī ar narkotiskajām vielām saistītās noziedzības uzplaukuma laiku, tomēr jāsaka, ka narkotiskās vielas un to lietošana nav nekas jauns. Jau no seno tautu mītiem un leģendām redzams, ka cilvēki ir meklējuši citu pasauli, citu realitāti, iespēju aizbēgt no īstenības, kurā bieži ir tikai problēmas, pārestības. Katrai no narkotikām ir atšķirīga cilme un izplatības vēsture. Arī pielietojums ir bijis, kā arī vēl joprojām ir dažāds - sāpju remdināšanai, apziņas izmainīšanai reliģiskos rituālos, jūtu nomākšanai vai pastiprināšanai.
Sākumā cilvēki apmierinājās ar dabas dotajām reibinošām vielām. Tad ar laiku, attīstoties vispārējiem, piemēram, tehniskajiem, zinātniskajiem sasniegumiem, tiek atrasts veids, kā izgatavot ķīmiskā ceļā narkotiskās un psihotropās vielas, kas ne tikai ir analogas iedarbības, bet pat pārspēj savā iedarbībā dabas dotās narkotiskās vielas.
Tomēr nelaime ir tāda, ka cilvēki nemāk apstāties. Gan tiem, kas tikai pamēģina lietot narkotikas ziņkārības pēc, gan tiem, kas ar to palīdzību meklē jaukāku pasauli, neienāk prātā, ka pamošanās no šīs neīstās, lai gan iespējams dažbrīd šķietami laimīgās pasaules, būs murgs, kura novēršanai atkal un atkal būs nepieciešama apreibināšanās, lai izvairītos no pamošanās murga – īstās reālās pasaules. Neienāk prātā, ka, lietojot arvien biežāk un vairāk narkotikas, pazudīs gan īstā, gan radītā realitāte, tās vietā radot citu realitāti – slimību, narkomāniju, pat nāvi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −28,40 €
Materiālu komplekts Nr. 1139528
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties