Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:857708
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 40 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Finanšu analīze un tās metodes    6
1.1  Finanšu analīzes saturs    6
1.2  Finanšu analīzes avoti    14
1.3  Finanšu analīzes metožu pielietošanas nepieciešamība uzņēmumu pārvaldība    23
2.  Finanšu koeficienti, to saturs un nozīme uzņēmuma finansiāla stāvokļa noteikšanā    29
2.1  Finanšu koeficientu raksturojums    29
2.2.  Uzņēmumu finanšu stāvokļa noteikšana ar finanšu koeficientu palīdzību    53
3.  Nekustama īpašuma nozares uzņēmumu finansiālā stāvokļa noteikšana ar finanšu koeficientiem    58
3.1  Uzņēmumu un to darbības nozares apraksts    58
3.2.  SIA „CC” un SIA „Rīt” salīdzinoša finanšu koeficientu analīze    67
  Secinājumi    78
  Priekšlikumi    82
  Bibliogrāfisko norāžu saraksts    84
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā ar finanšu vadību un analīzi saistītie jautājumi ir kļuvuši par nozīmīgākajiem īpaši pēc 1995.gada banku krīzes, kad tika stingri kontrolēta banku kredītpolitika un kapitāla struktūra. Laika gaitā pieauga nepieciešamība objektīvi vērtēt uzņēmumu patreizējo finansiālo stāvokli un tā atbilstību finansu pasaulē pieņemtajiem normatīviem. Šo darbību veic uzņēmuma vadība, kreditori, investori, konkurenti, statistikas pārvaldes, ministrijas un Latvijas Banka u.c. Svarīgi ir apzināties, kāda loma uzņēmumu darbībā tiek piešķirta finansu vadītājam, kurš atbild par sniegtās informācijas patiesumu, pietiekamību, atbilstību tirgus apstākļiem un likumdošanas normām.
Darba tēma ir aktuāla, jo pārejas periodā uz tirgus ekonomiku Latvijā pieaug finanšu vadības un analīzes nozīme uzņēmuma labklājības pakāpes un attīstības perspektīvas noteikšanā pieaugošās konkurences apstākļos, kad peļņas gūšana kļūst arvien grūtāka un pieaug risks pieņemt lēmumus, kuru rezultātā var iestāties maksātnespēja vai bankrots. Darba aktualitāti nosaka arī tas, ka pasaules ekonomiskas krīzes laikā pēc uzplaukuma Latvijas ekonomiska situācija ir strauji pasliktinājusies, ir samazinājušies ekonomikas izaugsmes tempi un nekustamā īpašuma cenas, palielinājies bezdarba līmenis un vērojams straujš kritums dažādas nozares. Viena no nozarēm, kuru vairāk ir skārušas tirgus stāvokļa izmaiņas ir Latvijas nekustama īpašuma tirgu. Pēc „burbuļa” situācijas, kad kopumā bija vērojams vispārējs mājokļu cenu straujš kāpums, virs to "īstās vērtības”, sākot no 2008. gada otra pusgada tirgus atrodas kritumā stadijā.
Analīzei ir noteikta vieta ekonomisko zinātņu un mācību disciplīnu sistēmā. Kā zinātne tā ir speciālo zināšanu sistēma, kura saistīta ar saimnieciskās attīstības tendenču pētīšanu, plānu un vadības lēmumu zinātnisko pamatojumu, to izpildes kontroli, sasniegto rezultātu novērtējumu, ražošanas efektivitātes paaugstināšanas saimniecisko rezervju atklāšanu, aprēķinu un pamatojumu.
Finanšu analīzei ir ciešs sakars ar ekonomiskām, kā arī ar daudzām citām zinātnēm. Starp tām var nosaukt ekonomikas teoriju, nozaru ekonomikas, ražošanas plānošanu un vadīšanu, grāmatvedību, matemātiku, tehnoloģiskās zinātnes u.c. Var teikt, ka finanšu analīze ir sintezēta zinātne, kura ir izveidota, integrējot dažādas zinātnes un apvienojot to atsevišķos elementus. Analīzes rezultātus, savukārt, izmanto citas zinātnes, pētot saimnieciskās darbības dažādas puses.
Finanšu analīzes metodes pielieto daudzu profesiju speciālisti – grāmatveži, ekonomisti, auditori un revidenti, finanšu vadītāji (menedžeri) un analītiķi – būtībā to speciālistu loks, kas sagatavo finanšu pārskatus un pieņem vadības lēmumus uzņēmumā, bankās, kā arī pārbauda finanšu pārskatu informācijas ticamību, biznesa plānu realitāti un konsultē potenciālos investorus. Pirms attiecīgu līdzekļu ieguldīšanas potenciālajiem partneriem un investoriem ir jānovērtē gan uzņēmuma pašreizējais finansiālais stāvoklis, gan arī tā saimnieciskās darbības attīstības tendences.
Pamatojoties uz visu augstākminēto par darba objektu autors ir definējis – nekustamā īpašuma tirgus nozares „Sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana” uzņēmumi.
Darba priekšmets ir – nekustamā īpašuma tirgus nozares „Sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana” uzņēmumu finanšu koeficientu analīze..
Darba hipotēze – finanšu koeficientu analīze ir neatņemama uzņēmuma vadības sastāvdaļa, kas palīdz novērtēt uzņēmuma finansiālo stāvokļi, tā resursu izmantošanas efektivitāti un dod iespēju pieņemt lēmumus uzņēmuma darbības pilnveidošanai.
Darba mērķis – izpētīt finanšu koeficientu analīzes saturu un būtību, veikt tas praktisko pielietojumu, izvērtējot nekustama īpašuma nozares uzņēmumu finansiālo stāvokļi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1375077
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties