Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:467439
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 27 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Anotacija    4
  Annotation    5
  Ievads    6
1.  Bezdarbs makroekonomiskajā teorijā    9
1.1.  Bezdarba teorētiskā analīze    9
1.2.  Bezdarba cēloņi    17
1.3.  Bezdarba veidi    21
2.  Nodarbinātības specifika Latvijā    26
2.1.  Bezdarba stuktūra un dinamika    26
2.2.  Bezdarba situācijas analīze Jēkabpils rajonā    37
3.  ES ietekme uz nodarbinātību Latvijā    50
4.  Bezdarba problēmas un risināšanas iespējas    52
5.  Nodarbinātības politika    55
  Secinājumi un priekšlikumi    57
  Izmantojamās literatūras saraksts    62
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā, kur vēl nav sasniegts Eiropas labklājības līmenis, bet strauji palielinās bezdarbs, kļūst aktuālāks jautājums, kur ir tā robeža, kad bezdarbs kļūst par valsts makroekonomisko problēmu. Augsts bezdarba līmenis sabiedrībā rada sociālo spriedzi. Tāpēc ir svarīgi izprast un izvērtēt bezdarba rašanās cēloņus un tā izmaiņu galvenos faktorus attiecīgajā periodā, lai izvēlētos adekvātus līdzekļus bezdarba samazināšanai.
Darbs ir viena no vissvarīgākajām cilvēku dzīves aktivitātēm, kas nodrošina ar iztikas līdzekļiem. Materiālā labklājība sniedz cilvēkiem iespējas dzīvot pilnvērtīgu, interesantu dzīvi, tādēļ darbs kā materiālās labklājības avots ieņem nozīmīgu vietu cilvēka dzīvē. Daļa Latvijas iedzīvotāju nav nodarbināti vai nav apmierināti ar savu darbu, kas viņiem ir. Šāda iedzīvotāju nostāja ir raksturīga valstīm, kur augsts labklājības līmenis vēl nav sasniegts un iedzīvotāji uzskata par svarīgāko savā dzīvē – materiālo vajadzību apmierināšanu.
Tirgus ekonomikas apstākļos plaši izplatīta problēma ir bezdarbs. Pārejot uz tirgus sistēmu, strauji pieaug arī atšķirības ienākumu līmenī un plaisa starp iedzīvotāju zemākajām un augstākajām ienākumu grupām arvien paplašinās. Bezdarbs kļūst strukturāls – zemu izglītotā darbaspēka kvalifikācija neatbildīs darba tirgus pieprasījumam. Līdz ar to valdībai jāveic reformas, kas saistītas gan ar institūciju pārveidošanu un sakārtošanu, gan ar likumdošanas pilnveidošanu. Valdībai bija jāveido tāda sistēma, kas varētu atbilst demokrātiskas valsts statusam, kā arī iedzīvotājiem, daļai no kuriem ir problēmas integrēties darba tirgū, jo nav pietiekošas iemaņas informācijas tehnoloģiju, mārketinga un menedžmenta metožu pielietošanā, kā arī svešvalodu zināšanās. Latvijā nodrošinātība ar ražošanas faktoriem ir ļoti atšķirīga, un noteicošais faktors ir darbs un cilvēki un, lai sekmīgāk attīstītos ekonomiskie procesi valstī, ir jāveicina nodarbinātība, kas nozīmē, ka nemitīgi jāmācās, jāpilnveidojas un jāapgūst arvien jaunas zināšanas. Tikai šie aspekti nodrošinās augstāku darba ražīgumu, iedzīvotāju dzīves līmeņa kāpumu un maksātspējas pieaugumu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties