Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:357879
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Kopsavilkums    3
2.  Produkcijas raksturojums    4
3.  Mārketinga plāns    6
6.3  Naudas plūsma    13
6.4  Finanšu rādītāju analīze    14
Darba fragmentsAizvērt

Zemnieku saimniecība „LAZDULEJAS” atrodas Daugmales pagastā nepilnus 35 kilometrus no Rīgas, ļoti perspektīvā vietā. Es, Andris Grunskis, kā topošās saimniecības īpašnieks esmu arī paša biznesa plāna autors un izstrādātājs. Saimniecība pašlaik ir tikai tapšanas periodā un tādēļ darbības vēsture vēl nav pieejama.
Zemnieku saimniecība „LAZDULEJAS” piedāvās svaigu trušu gaļu, ādas, vaislas trušus un arī „zaķa ļipas”. Mūsu ražotā produkcija, no konkurentu piedāvātās, atšķirsies ar to, ka tās ražošanas procesā uzsvars būs likts uz ekoloģiski tīras produkcijas iegūšanu, tas nozīme, ka netiks izmantota spēkbarība, bet tās vietā tikai pašu rokām ievāktā barība – siens un bietes. Tirgus šajā lauksaimniecības nozarē ir salīdzinoši brīvs un vieta pagaidām pietiek visiem konkurentiem.
Par iemeslu biznesa uzsākšanai kļuva mantojumā saņemtie 15 ha lauksaimniecībā izmantojamās zemes. Tās apstrādei nepieciešams tikai traktors un apņēmība, ar kuru bruņojies esmu nolēmis uzsākt savu biznesu. Manis izvēlētā nozare nav tik ļoti atkarīga no jau no tehnoloģiju attīstības un tādēļ nebūs nemitīgi jāatjauno pamatlīdzekļi, kā tas varētu būt citās nozarēs.
Biznesa darbības uzsākšanai ir nepieciešami 12000 Ls saimniecības ēkas un tehnikas iegādei. Šo naudu esmu nodomājis aizņemties no bankas, jo pašam tāda naudas summa nav pieejama. Šo investīciju rezultātā izveidotā zemnieku saimniecība pēc prognozētajiem datiem nesīs, manuprāt, pietiekami lielu peļņu lai spētu nodrošināt pieklājīgu izdzīvošanu – mēnesī pēc nodokļu atvilkšanas tā sastādīs 515,7 Ls.
Viens no ievērības cienīgākajiem riska faktoriem varētu būt infekcijas slimības, kuras var piemeklēt trušu saimi, taču regulāru analīžu, pārbaužu un vakcināciju rezultātā no tām var veiksmīgi izsargāties.
Secinājums. Visnotaļ perspektīva saimniecības nozare ar plašām izaugsmes iespējām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1118011
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties