Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
8,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:471076
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmuma mērķis - izstrādāt maksimāli kvalitatīvu, bet lētu pēc pašizmaksas preci un gūt peļņu, kā arī gūt pirmās iemaņas sava biznesa izveidē un pārvaldē.
Uzņēmuma galvenie uzdevumi – izstrādāt labu biznesa plānu, izstrādāt maksimāli kvalitatīvu preci, atstāt patīkamu iespaidu uz pircējiem, gūt labus panākumus preces realizācijas pasākumos.
Uzņēmuma pamatkapitāls ir 451,70 LVL, no kuriem 471,70 LVL ir mantiskie ieguldījumi, bet pārēja summa ir 40,00 LVL
Skolēnu mācību firma „Karaga” izgatavos rokām darinātus auskarus un pārdos tos skolā, interneta specializētajās mājas lapās un sadarbības veikalos. Produkts, auskari, tiks ražoti ar dažādām tehnoloģijām un metodēm. Katrs auskaru pāris būs unikāls savā izpildījumā. Produkcija tiks izplatīta ar preču katalogu palīdzību. Firmas mērķauditorija būs galvenokārt sievietes, kuras nēsā mākslinieciskus auskarus.
SMF ”Karaga” ir trīs konkurentu grupas, kuras tiks pārspētas ar lētajām produkcijas cenām, netradicionālu auskaru dizainu, kā arī tiks piedāvāts bezmaksas dāvanu iesaiņojums un nealerģiski auskaru āķīši.
Uzņēmumā būs tikai divas nodarbinātās personas, kas savā starpā dalīs pienākumu, un ražošanā un tirgošanā tiks iesaistītas abas firmas dibinātājas kopā.
Galvenais ārējās vides drauds ir Latvijas ekonomiskā nestabilitāte, kas var ietekmēt vidējo un maznodrošināto slāņu ģimenes budžetu, kas savukārt ietekmē jauniešu kabatas naudas lielumu.
Ražošanas izmaksas galvenokārt ietver sevī izejvielas auskaru pagatavošanai un uzcenojumu, kuram jāsedz visi izdevumi tā, lai veidotos peļņa. Plānotie ieņēmumi ir aprēķināti, ņemot vērā to, ka tika pasūtīti 110 auskaru āķīšu pāri (tas arī ir maksimālais iespējamais saražoto auskaru pāru skaits), ja katru auskaru pāri pārdos par Ls 2, 00, tad, atskaitot ieguldīto naudu, katra firmas dibinātāja nopelnīs aptuveni Ls 80, 00.
Skolēnu mācību firmu dibināšanai ir liela nozīme jaunatnes ekonomiskās domāšanas pilnveidošanā, kas ir svarīgs faktors tālākā Latvijas Republikas attīstībā un uzplaukumā. Jo , bez šaubām, valstī trūkst ekonomiski domājošu cilvēku, par ko liecina valsts ekonomiskā krīze, bet, manuprāt, pie tā nav vainojami paši cilvēki, bet gan laiks, kurā tie uzauga. Sociālistiskajā režīmā nemācīja ekonomiku skolās un privātpersonām nebija iespēju nodibināt savu biznesu. Šo iepriekšminēto seku cēloņi arī ir noveduši valsti tik tālu, līdz tā nonāca milzīgajos parādos.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1231499
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties