Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:616502
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  KOPSAVILKUMS    4
1.  INFORMĀCIJA PAR UZŅĒMUMU, TĀ STRATĒĢIJU UN VADĪBU    5
1.1.  Dati par uzņēmumu, tā īpašniekiem    5
1.2.  Uzņēmuma vispārējs raksturojums    5
1.3.  Vietējo apstākļu ietekme    7
1.4.  Uzņēmumu telpu, inventāra apraksts    8
1.5.  Uzņēmuma vadība    10
1.6.  Nozares attīstības un likumdošanas ietekme    13
2.  PRODUKTI UN PAKALPOJUMI    14
2.1.  Produkta ražošanas, pakalpojuma    14
2.2.  Produkta, pakalpojuma apraksts    14
2.3.  Tehnoloģiskā procesa apraksts    15
2.4.  Produkta ( pakalpojuma )ražošana un realizācija    15
3.  TIRGUS IZPĒTE, TIRGZINĪBAS PLĀNS    17
3.1.  Mērķa tirgus un mērķa grupas    17
3.2.  Klienta rīcības ietekmējošie faktori    17
3.3.  Pieprasījuma izmaiņu prognoze    18
3.4.  Konkurenti    18
3.5.  Virzība tirgū un mārketinga plāns    20
4.  RISKA FAKTORI UN TO VADĪŠANAS METODES    22
5.  IECERES IEVIEŠANAS PROCESA PLĀNOŠANA, CENU STRATĒĢIJA    23
6.  FINANŠU PLĀNI UN APRĒĶINI    25
6.1.  Uzņēmējdarbības izmaksu plāns    26
6.2.  Naudas plūsmas plāns    27
6.3.  Peļņas vai zaudējumu aprēķins    29
6.4.  Bilance    29
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    30
Darba fragmentsAizvērt

SIA „Pieturvieta” pamatdarbība ir vasaras sezonas kafejnīcas atvēršana Saulkrastu pilsētas jūras tuvumā. Reģistrējot uzņēmuma nozarēs tika izvēlēts, kafejnīcas un vasaras sezonas kafejnīcas. Ir iecere ar uzņēmējdarbības attīstību vēl atvērt līdzīgas pie Saulkrastu pludmales takām un vienu visu gadu darbības kafejnīcu Saulkrastos. Pieļaujamais darbības laiks vasaras sezonas kafejnīcai ir pavasara/ vasaras sezona- no 1. aprīļa līdz 31. oktobrim. Kafejnīca balstīsies uz bezalkoholisko dzērienu tirdzniecību un ātrajām uzkodām. Izvēlētā vieta ir blakus kāpu zonai, jeb pirms kāpas. Zemes platība ir 400 m2 , kura ir nekopta, tukša teritorija. Kādreiz uz šīs mazās zemes platības bija šķūnis. Zemes platība izvietota garā joslā pretī Zvaigžņu ielai. Blakus atrodas, izveidotā gājēju taka „Saules tilts” , kas ved uz jūru. Gan vietējie iedzīvotāji, gan atpūtnieki izvēlas šo piekļuves virzienu pie jūras Saulkrastos. Šīs zemes platībai apkārtnē ir privāto māju teritorija, tuvumā arī atrodas pirms 2 gadiem uzbūvēta daudzdzīvokļu ēka „Liepas nams” ar 90 dzīvokļiem, kā arī netālu ir viesu nami „Pie Maijas”, „Saulrieti”. Kā arī vietējie iedzīvotāji savās dzīvojamās mājās vai uz savas zemes ir izveidojuši viesu nama tipa tūristu apmešanās vietas, vai vasaras sezonās izīrē istabas. Agrāk, pirms 50 gadiem šī apkārtne bija ļoti klusa un pļavas, pie pļavas, taču laikam ejot šajā apkārtnē cilvēku pieplūdums un kustība ir mainījusi īpaši vasaras sezonā. Vasaras sezonā, „Saules tilta” taku šķērso vidēji 200 cilvēki.
Vasaras sezonas kafejnīcas darbības periods būs no 1. aprīļa līdz septembra vidum. Kafejnīcas ēka būs pielāgots vagons- piekabe, kuru ir iespējams arī pārvietot ar auto. Šis vagons tiks pirkts un izveidots atbilstoši visām tirdzniecības un sanitārajām prasībām, kā arī izveidota dekoratīva dēļu grīda ap to. Tā kā pilsētas dome šai teritorijai blakus nodrošina ar sabiedrisko tualetes pieejamību, tad šī problēma būs atrisināta. Vēl būs jāierīko ūdens padeves vieta un elektrības pievade.
Tirdzniecības pārsvarā būs balstīta uz dzērienu izvēli un nelielu ātro uzkodu- sviestmaižu veidu piedāvājumu. Kafijas, tējas gan karstā , gan aukstā- ledus tipa- veidi, gan saldējumu kokteiļi. Visi dzērieni, ēdieni tiks pildīti izveidotos dabai draudzīgos iepakojumos, kurus būs iespēja ņemt līdzi uz jūru. Par apkārtnes nepiesārņošanu tiks īpaši domāts, līdzi dodot, iepakojot produkciju papīra maisos. Pircējam tiks uzsvērts par dabas nepiesārņošanu un to pēc lietošanas izmešanas vietām. Kafejnīcas teritorijā būs pieejami 3 galdiņi un 1 bāra tipa lete ar soliem. Šeit būs iespēja apsēsties un apēst nopirkto produkciju, taču apkalpos tikai pie vagona loga. Par tīrību un kārtību rūpēsies darbinieku personāls un klienti paši. Papīru, plastmasas īpašā atkritumu sasmalcāmā mašīna būs izvietota kafejnīcas teritorijā. Šī iekārta cilvēkos radīs kafejnīcas sabalansēto atkritumu savākšanu, dabai draudzīgu, domājošu sabiedrisku vietu. Viss iegādātais tiks iepakots ekoloģiskos, dabai draudzīgos iepakojumos.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1310811
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties