Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:535824
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Uzņēmuma raksturojums    5
1.1.  uzņēmuma organizatoriskā struktūra    6
2.  VIESNĪCAs „Enkurs” un restorĀna „Salaca” BUDŽETA SASTĀDĪŠANA 2008. gadam    7
2.1.  Kredīta aprēķins    8
2.2.  Viesnīcas „Enkurs” ieņēmumu un izdevumu budžets    10
2.3.  Restorāna „Salaca” ieņēmumu un izdevumu budžets    11
2.4.  Atbildes uz uzstādītajiem jautājumiem    12
3.  VIESNĪCAs „Enkurs” un restorĀna „Salaca” BUDŽETA SASTĀDĪŠANA 2009. gadam    14
3.1.  Viesnīcas „Enkurs” ieņēmumu un izdevumu budžets    14
3.2.  Restorāna „Salaca” ieņēmumu un izdevumu budžets    18
4.  VIESNĪCAS CENAS KALKULĀCIJA 2009.gadam    22
5.  restorāna PEĻŅAS PROGNOZE 2008.GADAM    23
6 .  NOSLOGOJUMA UN CITU RĀDĪTĀJU APRĒĶINS 2008. GADAM    25
7.  0PTIMĀLĀ UZCENOJUMA APRĒĶINS RESTORĀNAM    26
7.1.  Peļņas un zaudējumu aprēķins 2008. gadam, Ls    26
7.2.  Apgrozījums pa nodaļām, Ls    27
7.3.  Nemainīgo izmaksu aprēķināšana, Ls    27
7.4.  Faktiskā izmaksu seguma noteikšana    28
7.5.  Nepieciešamā izmaksu seguma faktora noteikšana    28
7.6.  Nepieciešamā un faktiskā izmaksu seguma salīdzinājums    29
7.7.  Minimālā apgrozījuma aprēķināšana    29
7.8.  Cenu politikas kontrole    29
7.9.  Jauna cenu noteikšana ēdieniem    30
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    32
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    33
Darba fragmentsAizvērt

Kursa darba mērķis nostiprināt teorētiskās zināšanas un iegūt praktiskās iemaņas viesnīcu un ēdināšanas uzņēmumu finansu analīzē un plānošanā.
Kursa darba uzdevumi:
1.Sastādīt viesnīcas „Enkurs” un restorāna „Salaca” izmaksu un ieņēmumu budžetu;
2.analizēt pārskata periodu finansu radītājus;
3.Veikt cenas kalkulāciju un noteikt optimālo pārdošanas cenu izmitināšanas pakalpojumiem.
Tūrismam kā vienai no Latvijas attīstības stratēģiskajām iespējām un prioritātēm ir svarīga loma tādu mērķu sasniegšanā kā ilgtspējīga attīstība, ekonomiskā izaugsme, nodarbinātība, dzīves kvalitātes paaugstināšana, ekonomiskā un sociālā kohēzija.
Latvija ir tūrisma attīstības iespējām bagāta zeme, jo tajā ir resursi (dabas, kultūras u.c.) jaunu tūrisma produktu izveidei (piem., konferenču, aktīvais, gastronomiskais tūrisms u.c.) un esošo pilnveidošanai, Latvijai ir izdevīgs ģeogrāfiskais izvietojums, kas var nodrošināt tās sasniedzamību un integrētību starptautiskos transporta tīklos, Latvija strauji attīstās kā ekonomiski aktīvs reģions – Baltijas valstu centrs. Globālā mērogā Latvija ir jauns tūrisma galamērķa piedāvājums. [3.]

Par Latvijas viesnīcu un citu tūristu mītņu darbības rezultātiem 2008. gada 3. ceturksnī
Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka apkalpoto cilvēku skaits viesnīcās un citās kolektīvajās tūristu mītnēs1 2008. gada 3. ceturksnī salīdzinājumā ar 2007. gada 3. ceturksni pieauga par 9% un sasniedza 592,4 tūkst. cilvēku. No tiem 36% bija Latvijas iedzīvotāji un 64% – ārzemju viesi. Visvairāk Latvijas iedzīvotāju bija apmetušies Rīgā – 22%, Rīgas rajonā – 11% un Ventspilī – 9%. No kopējā apkalpoto ārzemju viesu skaita 66% tika uzņemti Rīgas viesnīcās un citās kolektīvajās tūristu mītnēs. Jūrmalas viesnīcās un citās kolektīvajās tūristu mītnēs nakšņojuši 12% no visiem ārzemju viesiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties