Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:962330
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Eksperimenta rezultātu apkopojums
Kopumā aplūkojot visus eksperimenta rezultātus, varēja novērot to, ka eksperimenta dalībnieku uzkats par krāsām palika salīdzinoši nemainīgs gan pēc pozitīvu, gan pēc negatīvu attēlu apskatīšanas. Ja krāsa kopumā tika uztverta pozitīvi, neskatoties uz to, kādi attēli tika apskatīti krāsu uztvēra pozitīvi, vai neitrāli. Savukārt krāsa, kas eksperimenta dalībniekiem nepatika, visvairāk izcēlās brūnā krāsa šajā ziņā, gan pirms gan pēc attēlu parādīšanas tika novērtēta diezgan negatīvi. Pat pēc pozitīvo attēlu aplūkošanas viedoklis par krāsu saglabājās negatīvs kopumā.
Izvēlēto emociju izvēle gan pirms, gan pēc attēlu apskatīšanas palika līdzīga, vidēji izmaiņas bija 10-20% no izvēlētās emocijas.
Tas, ka dažiem eksperimenta dalībniekiem tika dots novērtēt krāsas emocionālo raksturu pirms attēlu aplūkošanas pavisam nebūtiski ietekmēja krāsas emocionālo novērtējumu pirms eksperimenta. Dažiem respondentiem apkopojot datus varēja novērot, ka vairāk pieturas pie tādām pašām atbildēm, kā norādīja pirms tam, taču atbildes bija ļoti līdzīgas ar tiem, kas iesniedza atbildes tikai pēc attēlu aplūkošanas.

Secinājumi
Hipotēze krāsas emocionālā uztvere kļūs depresīvāka apskatot emocionāli nomācošus attēlus ir apstiprinājusies. Jo nepatīkamāks attēls ir aplūkots, jo vairāk mainās krāsas emocionālā uztvere. Pie rozā krāsas attēla varēja redzēt mazāku emociju novērtējuma izmaiņu, jo attēls bija mazāk emocionāli negatīvs nekā pārējie.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties