Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:954219
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.09.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Piecpadsmitā nodaļa
Tā kā Vaipuldaņja bija ieguvis zināšanas medicīnā, bet joprojām sirdī bija īsts aborigēns, vietējie iedzīvotāji vēlējās lai tieši viņš būtu viņu dakteris. Viņš zināja, kā runāt ar ciltsbrāļiem un ārstēja vainas ar parastu apsirīna tableti, jo bieži galvenā bija tieši pacienta ticība, ka tā dara brīnumus. Dakteris uzticēja Vaipuldaņjam cēlu darbu – kopā ar vēl diviem aborigēniem doties izstaigā, lai ārstētu citus aborigēnus. Ar lielu lepnumu un gandarījumu viņš uzņēmās šo darbu, palīdzēja cilvēkiem, tādējādi vēl iemācīdamies četrpadsmit valodas.

Sešpadsmitā nodaļa
Vaipuldaņja turpināja izglītoties, patstāvīgi devās apgaitās un ārstēja aborigēnus. Lai gan darbā viņš bija apģerbies kā īsts dakteris, reizēm viņš nometa civilizācijas drānas un devās aborigēnu ierastajās medībās. Tieši tādēļ citi aborigēni uzticējās un ļoti cienīja Vaipuldaņju – lai gan izskolots, tomēr sirdī viens no viņiem. Vaipuldaņja pierādīja sev zināmās medicīnas efektivitāti arī aborigēnu dakterim, kurš pazina vien dabas zāles un garu, totēmu pielūgšanu. Pēc veiksmīgas ārstēšanas Vaipuldaņja jutās gandarītāks nekā jebkad iepriekš.
Vaipuldaņja ir devis lielisku iespēju ikvnienam šīs grāmatas lasītājam labāk iepazīt aborigēnus. Ir ļoti svarīgi, ka šis stāsts ir uzrakstīts tieši no kāda aborigēna skatupunkta, jo neviens cits nekādi nespētu vēl patiesāk atspoguļot iezemiešu dzīvi un izpratni par balto cilvēku dzīvesveidu.
Lai arī Vaipuldaņja dzīves laikā ieguvis vērtīgas zināšanas par balto cilvēku pasauli un izglītojies vairākās dzīves jomās, viņš joprojām pārliecinoši var apgalvot, ka sirdī vienmēr paliks uzticīgs savai ciltij un dzīvesveidam. Protams, zinātnes sasniegumi, tehnoloģijas brīnumi, efektīvā medicīna, augstā kultūra Vaipuldaņjam šķiet abrīnas un cieņas vērta, tomēr nekas nespēs aizstāt vēl senākos aborigēnu rituālus, paražas un cilts likumus.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties