Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:929112
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Produkta lietošanas testēšana

Testēšanas laikā potenciālais patērētājs savstarpēji mijiedarbojas ar produktu vai produkta prototipu rūpīgi kontrolējamos apstākļos. Testēšana dod iespēju pārbaudīt vai iespējamais pasūtītāja modelis, kā patērētājs savstarpēji mijiedarbosies ar produktu. Tas nodrošina novērošanu kā patērētājs izmēģina lietot produktu. Dotā tehnika dod iespēju novērtēt kur un kāda veida kļūdas pieļāva produkta izstrādātāji.
Testēšanai produkta lietošanā zīmīgi, ka atšķirībā no tradicionālām mārketinga pētījuma metodēm, attiecīgajā gadījumā tiek pētīta savstarpējā mijiedarbība ar produktu. Citās metodēs parasti tiek pētīta iepriekšējā pieredze savstarpējā mijiedarbībā ar produktu vai kvantitāti, biežumu piekrišanu ar pieņēmumiem par produktu.
Produkta lietošanas testēšana palīdz novērst kļūdas produkta dizainā. Cilvēkiem bieži vien grūti novērtēt savu rīcību gaitas noteiktā situācijā. Kā arī bieži vien šīs pircēju rīcību grūti aprakstīt vārdos. Tādēļ daudz efektīvāk būtu nodrošināt tādus apstākļus, kādos patērētāji veic konkrētas darbības, kuras pēc tam rūpīgi izpētot atspoguļo viņu rīcības motīvus. Testēšanas rezultātā tiek atbildēts uz jautājumu- kāpēc produkts tiek novērtēts kā neērts lietošanā, kā arī palīdz novērtēt to, kā patērētājs atrisina radījušās problēmas lietojot produktu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties