Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:925281
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fizikālās īpašības
Volframs, tā neapstrādātajā formā ir pelēki balts metāls un bieži ir trausls un grūti apstrādājams. Taču savā vistīrākajā formā tas tomēr viegli padodas apstrādei. Parasti gan tas satur mazas oglekļa un skābekļa piejaukumus, kas piešķir volframam tā ievērojamo cietību un trauslumu.
Volframs ir unikāls metāls tā vairāku augsto rādītāju dēļ. Tas ir viens no cietākajiem un grūtkūstošākajiem metāliem. Tā kušanas temperatūra ir 3422°C, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem, augstāks ir vien ogleklim. Savukārt viršanas – aptuveni 5700°C, kas ir apmēram tikpat cik saules virsmas temperatūra.
Volframa blīvums ir 19.25 g/cm3, kas padara to arī par vienu no smagākajiem metāliem.Tāpat volframam piemīt viszemākais tvaika spiediens visu metālu vidū, ļoti augsts sablīvēšanās radītājs, ļoti augsta siltumvadītspējas pretestība, bet augsta siltuma un elektrovadītspēja, kā arī viszemākais izplešanās koeficients metālu vidū un augsta stiepes izturība.
Volframs ir svarīgākais metāls ierīcēm, kuru pamatuzdevums ir saistīts ar siltumu un gaismu, ne tikai tā augstās elektronu izstarošanās (ko izraisa citu elementu pievienošana), bet arī siltuma un ķīmiskās stabilitātes dēļ.
Ķīmiskās īpašības un ķīmiskie savienojumi
Volframs „atsit uzbrukumus” gan no skābekļa, gan skābēm, gan sārmiem. Ierastākais volframa oksidēšanās stāvoklis ir +6, bet tas ir atrodamas arī visās citos oksidēšanos stāvokļos no -1 līdz +6.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1322271
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties