Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:912042
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kristus visos laikos – ja ne citādi, tad zemapziņā – bijis Rietumeiropas cilvēkam paraugtēls, kas iedvesmojis ne tikai morāliem varoņdarbiem, bet arī uz zināma veida attieksmi pret pasauli. Kristus daudzus gadsimtus Eiropas kultūrā bija personības ideāls, kas deva ierosmi ikvienam savas idejas patriotam, morālistam vai meklētājam. Šis piemērs it kā aicināja neapstāties, izturēt līdz galam un nepadoties, pat nāves draudu priekšā nenoliegt savu pārliecību.
Kristietībā balstīta drosme un izturība neatkāpties no savas patiesības, pat spītējot visas sabiedrības viedoklim, veidojusi Eiropas kultūras personības: Kristoferu Kolumbu, Nikolaju Koperniku, Buonarroti Mikelandželo, Blēzu Paskālu, Izaku Ņūtonu, Vinsentu van Gogu u.c. Viņi bija gatavi savas pārliecības dēļ izdarīt visu iespējamo un neiespējamo, idejas dēļ vai sava tuvākā labā pārvarēt jebkuru šķērsli, nerēķinoties ar personiskajām ērtībām un ierobežotajiem spēkiem.
Cerība uz visas pasaules atdzimšanu Debesu valstībā, personiskā atbildība Dieva priekšā un ticība mūžīgai dzīvībai stiprinājusi Eiropas iedzīvotājus divus gadus tūkstošus ilgajā kristietības vēsturē. Tas ir bijis virzošais spēks un dziļākais balsts, kas saturējis kopā sabiedrību, nodrošinājis sarežģītas attieksmju sistēmas attīstību un tās noturību vienlaikus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties