Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:900417
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1914.gadā sākas Pirmais pasaules karš, kas Paitānā izraisa dažāda mēroga konfliktus. Mācītāja Čizema mūķenes sanaidojas dēļ tā, ka katra aizstāv un atbalsta savu valsti karā: māsa Marija Veronika – Vāciju, bet māsa Marta – Franciju. Pilsētā savā starpā karo vietējo ģenerāļu karaspēki, kas aplenc arī Čizema misijas ēkas, pieprasot maksāt meslus: pirmā nodeva – 800 mārciņu rīsu un visi amerikāņu konservi, kas ir noliktavā – ja nesamaksās, tad visi cietīs. Pēc vietējā kara beigšanās pilsētā iestājas ārprātīgs posts un bads, visas preces kļūst piecas reizes dārgākas un retākas. Saņemt pabalstu no Ārzemju misiju savienības nav iespējams, jo Eiropā vēl joprojām noris karš, tādēļ jūras satiksme ir apdraudēta, turklāt kara laikā bads ir visur.
Varu apliecināt, ka nav jābūt reliģiozam, lai patiktu šī grāmata. Tai bija tik interesants sižets un patīkama valoda, ka bija grūti atrauties un beigt lasīt! Šis romāns man atgādināja, ka cilvēkiem mūsdienās pietrūkst kāda ļoti svarīga vērtība – laipnība -, kas ir visa labā pamatā. Frānsisam Čizemam tā viennozīmīgi piemita, citādāk viņu vecumdienās no Ķīnas nebūtu pavadījuši ar asarām acīs un skumjām sirdī visi 500 viņa draudzes locekļi.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties