Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:895970
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Trīspirkstu sliņķis. Tikai daži dzīvnieki kustas vēl lēnāk nekā Dienvidamerikā sastopamais sliņķis. Tam katrai kājai ir trīs pirksti ar ļoti gariem un smailiem nagiem. Ar šiem līkajiem nagiem, viņš karājas zaros un ēd lapas. Sliņķis pārvietojas tik lēni, ka tā kažoks apaug ar sīkām, zaļām aļģēm. Aļģes palīdz tam nomaskēties starp koku lapām. Atšķirībā no citiem dzīvniekiem, sliņķiem vilnas matiņi ir vērsti nevis uz vēdera pusi, bet gan uz muguras pusi Sliņķis mīt lietusmežu nomalēs un upju krastos, tur, kur aug cirkopijas, jo viņš ēd tikai šā koka augļus un lapas.
Hoacīns. Tas ir putns, kas ir tikai nedaudz lielāks par vārnu. Dzīvo baros (10 līdz 50 pāru) Amazones mežainajos krastos. Diezgan slikti lido, bieži tikai spēj it kā noslīd ar izplestiem spārniem lejā no augstākiem zariem uz zemākiem. Viņu spalgos ķērcienus un zemo rīkles dudināšanu var dzirdēt tālu. Pārtiek no cietām, barības ziņā mazvērtīgām , augu lapām. Katram putnu pārim ir divi vai trīs mazuļi.
Kapibara. Tas ir lielākais grauzējs pasaulē. Tā ķermeni klāj cieti sari. Kāju pēdām ir peldplēve. Kapibara lieliski peld un nirst. Dzīvo upju krastos, kur aug gara zāle. Pārtiek no ūdensaugiem. Šie dzīvnieki nebrīvē ir ļoti draudzīgi, lēnprātīgi un mīlīgi. Vietējie iedzīvotāj ir to ir iemīļojuši līdzīgi kā mēs suni.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1134541
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties