Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:878558
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.07.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dž. Lovingera
Impulsīvā stadija. Maziem bērniem, kad viņi sāk staigāt, tā ir tikai viena no stadijām, taču cilvēki šajā stadijā var atrasties daudz ilgāk. Ir cilvēki, kuri visu mūžu paliek impulsīvajā stadijā. Ego tajā turpina koncentrēties uz fiziskām sajūtām, pamatimpulsiem un tūlītējām vajadzībām. Viņi paši nevar labi apmierināt šīs vajadzības un ir atkarīgi no citiem un prasīgi. Viņi pārāk iegrimst pašreizējā mirklī un savās vajadzībās, lai viņi spētu domāt vai uztraukties par citiem. Viņi pasauli uztver egocentriskā formā – t.i. kā apkārtējais ietekmē mani. Ja kaut kas atbilst manām vajadzībām, tas ir labi; ja kaut kas ir pret manām vajadzībām, tas ir slikti. Tādējādi, viņu domāšana ir ļoti vienkāršota.
Kā arī atbilst pašaizsardzības stadija. Šī stadija ir īpaši raksturīga jaunākā un vidēja vecuma bērniem, tomēr daži indivīdi tajā paliek visu dzīves laiku. Pašaizsargājošais ego attiecībā uz izziņu ir izsmalcinātāks kā impulsīvajā stadijā, tomēr viņi cēloņa un seku saprašanu izmanto lai, ko vēlas, iegūtu no citiem. Tādējādi, šie cilvēki ir citus ekspluatējoši, manipulējoši . Viņu mērķis ir „dabūt, ko gribu, un netikt pieķertam”. Pieņemot, ka citi ir tādi paši, viņi uz pārējo vēlmēm raugās piesardzīgi. Viņi ir sevi aizsargājoši arī tādā ziņā, ka viņi vainai piešķir ārēju veidolu – kad kaut kas notiek, viņi vaino citus. Indivīdi, kuri šajā stadijā paliek arī pusaudžu un pieaugušu cilvēku vecumā, ja vien viņi nav īpaši apķērīgi, nokļūst nepatikšanās. Tiešām, Lovingeras teikumu pabeigšanas tests rāda, ka liela daļa mazgadīgo likumpārkāpēju un ieslodzīto atrodas šajā pašaizsardzības stadijā.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties