Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:860533
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Ir informācijas laikmets. Izmantojot svešu ideju, ir vajadzīgs nosaukt šīs idejas autoru. Plaģiātisms - svešu ideju un vārdu izmantošana bez atsaucēm uz informācijas avota darba autoru. Plaģiātisms attiecas uz intelektuālu īpašumu sfēru, tātad no juridiskā viedokļa tas jāpārbauda ar attiecīgās likumdošanas normām, un te centrā izvirzās autortiesības. Latvijas autortiesības likums atbilst ES standartiem un galvenajām pasaules intelektuālā īpašuma aizsardzības un izmantošanas konvencijām.[1]
Arī bērnībā mēs visi sastopamies ar plaģiātismu, pat paši to īpaši neapzinādamies, jo pārzīmējot kādu attēlu no grāmatas mēs skatāmies: ”Jā, ir skaisti”, bet neapzinamies to, ka mēs radam plaģiātismu. Proti, tādējādi bērns nodarbojas ar kāda sveša darba autora reprodukciju bez viņa atļaujas. Kā arī vēl viens piemērs, kad bērns jau sāk iet skolā, viņš neapzināti kādā sacerējumā vai kontroldarbā nodarbojas ar špikošanu, un tādējādi neapzinās, ka viņš nodarbojas ar negodīgumu – plaģiātismu, citu cilvēku domu pārrakstīšanu, zagšanu. Viņi to dara, lai, piemēram, iegūtu labāku vērtējumu.
Tātad, kā mēs redzamam, plaģiātisms ienāk mūsu dzīvē jau agrā bērnībā, un manuprāt, nav neviena cilvēka, kurš nav nodarbojies kaut reizi ar plaģiātismu. Tātad tuvāk tēmai – autortiesības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1130875
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties