Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:846427
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzīvot labākā, skaistākā un tīrākā vidē. Šādu mērķi ir uzstādījusi Eiropas Savienība, apņemoties veicināt ilgtspējīgu attīstību, proti, panākt attīstību, kas nākamajām paaudzēm sniegs labāku dzīves kvalitāti ne tikai Eiropā, bet arī visā Pasaulē. Lai to veiksmīgi īstenotu, ir nepieciešams nodrošināt līdzsvaru starp ekonomisko labklājību, sociālo taisnīgumu un tīru, sakoptu, veselīgu vidi. Ilgtspējīga attīstība tādējādi ietver vides aizsargāšanu un vides kvalitātes uzlabošanu, tas nozīmē aizsargāt Zemes spēju uzturēt dzīvību visā tās daudzveidībā un ņemt vērā planētas dabas resursu ierobežotos apjomus.
Vides politikas jautājumos, Eiropas Savienība vadās pēc augstiem standartiem, pievēršot uzmanību visām problemātiskajām jomām, kā arī izvirza prioritātes konkrētam laika posmam. Pašreizējās prioritātes ir cīnīties pret klimata pārmaiņām, saglabāt bioloģisko daudzveidību, mazināt piesārņojuma atstāto ietekmi uz veselību un atbildīgāk izmantot dabas resursus. Vides politikas galvenais mērķis ir saglabāt Eiropā vēl atlikušās bioloģiskās daudzveidības un ainavu paliekas, aizsargāt un saudzīgi izmantot dabas resursus un uzlabot vides kvalitāti, novēršot videi un veselībai bīstamu piesārņojumu. ES vides politika ir virzīta arī uz starptautiskas sadarbības veicināšanu vides jautājumu un problēmu risināšanai reģionālā un vispasaules līmenī, ES dalībvalstis ir arī lielākās donorvalstis vides jautājumu risināšanā jaunattīstības valstīs.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties