Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:793417
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tauste
Tauste ir ļoti interesants maņu orgāns, ko mēs uztveram ar ādu, kas ir lielākais orgāns cilvēka ķermenī. Tauste palīdz iepazīt priekšmetus un lietas, kas atrodas mums apkārt. Ar tausti mēs uzņemam ļoti daudz dažādas materiālu īpašības, piemēram, gludu, raupju, asu, karstu, aukstu u.c. Akliem cilvēkiem gandrīz visa informācija ir jāuzņem ar tausti un viņi pat lasa ar tausti no speciālām grāmatām. Viņiem ir vairāk attīstīta tauste nekā pārējiem, jo viņi pielieto tausti ikdienā. Turklāt zaudējot kādu maņu, pārējās maņas kļūst spēcīgākas nekā no sākuma.
Man ar tausti viss ir kārtība, es spēju sajust priekšmetu īpašības ne sliktāk kā citi. Es bērnībā attīstīju savu tausti spēlējoties ar LEGO klucīšiem, liekot puzles, mīcot plastalīnu vai lokot kaut ko no papīra. Kad biju mazāks mēs ar tēti gājām makšķerēt uz upi un lielākā daļa ceļa bija jānoiet pa mežu, tad man vienkārši gribējās visu paņemt rokās un aptaustīt. Tagad vienīgi ejot kaut kur pa ceļu noplēšu kādu zariņu vai lapu no kāda krūma un to saplēšu mazos gabaliņos, bet tā es mu darījis vienmēr, tāpēc varētu uzskatīt, ka tas ir tāds kā niķis.
Manuprāt arī 11. un 12. klasē vajadzētu kādu mācību stundu, kur varētu turpināt kaut cik attīstīt mūsu tausti, jo vizuālās mākslas mums vairs nebūs un darbmācība jau sen vairs nav. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties