Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:791223
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  EIRO UN EIRO ZONA    4
1.1.  Svarīgākie datumi eiro ieviešanā    4
1.1.1.  Pievienojušās valstis    4
1.1.2.  Nepievienojušās valstis    4
1.1.3.  Fiksētie eiro kursi    5
2.  EIRO ATPAZĪŠANA    6
2.1.  Eiro banknotes    6
2.1.1.  Detalizēts drošības pazīmju apraksts    7
2.1.2.  Eiro banknošu drošība    8
2.2.  Eiro monētas    9
2.2.1.  Pretviltošanas elementi monētām    9
2.2.2.  Cilvēkiem ar redzes traucējumiem    9
3.1.  Eiro apmaiņas noteikumi    11
3.2.  Eiro emisija    11
3.3.  Eiro krājumi un apgrozība    11
3.4.  Eiro izgatavošana    11
3.5.  Eiro viltošana    11
3.5.1.  Cīņa pret viltošanu    12
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    13
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    14
  PIELIKUMI    15
Darba fragmentsAizvērt

Kopš Latvija ir iestājusies Eiropas Savienībā ļoti aktuāls ir kļuvis jautājums par vienotās valūtas ieviešanu, tādēļ gribēju savā referātā nedaudz apskatīt kas tad īsti ir eiro un vai tiešām eiro dēļ ir vērts sacelt tik lielu kņadu.
Lai labāk varētu iepazīties es apskatīju eiro ieviešanās vēsturi, eiro banknošu un monētu aprakstu un pasākumus, kas tiek veikti lai tiktu aizsargāta valūta pret viltošanu.
Visvairāk mani ieinteresēja eiro banknošu un monētu vizuālais izskats, jo ļoti plaši tiek runāts par to, ka ieviešot vienoto valūtu valsts zaudē savu nacionālo identitāti, bet man liekas, ka tas ir ļoti pārspīlēti, jo uz vienas monētas puses mēs varam iekalt kādu no saviem nacionālajiem simboliem vai tēliem.
Vēl interesanti un saistoši man likās eiro aizsardzības pret viltošanu pasākumi, jo šobrīd, kad tehnoloģijas attīstās ļoti strauji, nozīmīgs ir arī naudas drošības faktors.
Ar informāciju es iepazinos Internetā – Latvijas bankas, Eiropas Centrālās bankas un Eiropas Savienības mājas lapās kā arī laikrakstos, kas atspoguļo ekonomiskos, finansu un politiskos notikumus.
1957. gada 25. martā tika parakstīts Romas līgums, kas noteica Eiropas Ekonomiskās kopienas (EEK) dibināšanu, lai paaugstinātu ekonomisko labklājību un veicinātu “Eiropas valstu ciešāku sadarbību”.
1999. gadā Māstrihtā tika parakstīts līgums, kas apvienoja EEK ekonomikas politiku ar citām sadarbības sfērām un, sākot ar 1993. gada 1. janvāri, sāka funkcionēt Eiropas Savienība (ES). Par vienu no būtiskākajiem Māstrihtas līguma prasībām kļuva Ekonomiskās un monetārās savienības (EMS) jeb eiro zonas izveide.
1999. gada 1. janvāris
Šajā dienā sākās svarīgākais posms ceļā uz eiro ieviešanu: savu darbu – monetārās politikas īstenošanu – sāka Eiropas Centrālā banka (ECB), valūtām tika noteikts eiro piesaistes kurss (fiksēto eiro kursu skatīt 1.1.3.nod.). Grāmatvedības uzskaite uzņēmumos, banku un kredītkaršu maksājumi, kā arī vairākas citas operācijas, t.sk. darījumi ar nekustamo īpašumu ķīlām, turpmāk notiek jaunajā valūtā. Grieķija gan pievienojas tikai 2001.gada 1.janvārī.
2002. gada 1. janvāris
Vēsturisks datums 300 miljoniem cilvēku Eiropā, jo šajā dienā 12 Eiropas valstīs apgrozībā nonāca eiro banknotes un monētas. Eiro banknotes un monētas var bez ierobežojumiem izmantot jebkurā eiro zonas valstī.
Eiro veiksmīgā attīstība ir vērsta uz Eiropas vienotību, kurā cilvēki, pakalpojumi, kapitāls un preces var brīvi pārvietoties.
Pašlaik eiro banknotes un monētas ir likumīgs maksāšanas līdzeklis 12 no 25 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. Šīs 12 valstis veido eiro zonu (eiro zonas karti skatīt 1. pielikumā). …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties