Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:733735
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

XXI gadsimts nāk ar milzīgām pārmaiņām mūsu dzīvē. Tās saistās gan ar pozitīvu, gan negatīvu sociālo pieredzi. Pēdējā laikā mūsu valsts masu medijos arvien biežāk tiek skarta vardarbības problēma, kas ir sekas neatrisinātām konfliktsituācijām. Emocionālās inteliģences trūkums ir aktuālākā problēma gan pusaudžu, gan pieaugušo savstarpējās attiecībās. Cilvēka pašvērtību un viņa attieksmi pret līdzcilvēkiem raksturo viņa vērtīborientācija. Jo pilnīgāka ir personība, jo vairāk tā tiecas saskatīt un saprast, ka visa mūsu dzīve ir vērtību pilna. Cilvēks savā dzīvē orientējas uz noteiktām vadošām vērtībām, kas ietekmē viņa rīcību un tieksmes, kā arī nosaka personības dzīves stratēģiskos mērķus un pasaules uzskatu.
Neraugoties uz to, ka konflikts ir neizbēgama normāla sazināšanās forma (ņemot vērā, ka primārā savstarpējā mijiedarbība paredz indivīda interešu atšķirību) un sakarā ar to, ka izvairīties no konflikta nav iespējams, jau no bērnības jāmācās produktīvi (nevardarbīgi) risināt konfliktus.
Iepazīstoties ar literatūru un jau apkopotajiem pētījumiem par konfliktiem, secināju, ka konfliktsituāciju rašanās cēloņi un to risināšanas veidi visos laikos nodarbinājuši psihologus, pedagogus un vecākus.
PAMATJĒDZIENU SKAIDROJUMS

Konflikts:
• Pretēju interešu, uzskatu, vēlmju sadursme, saskaņas trūkums starp divām vai vairākām pusēm (personas vai grupas) (Praude V., Beļčikovs J, 2001).
• Attiecīgā laikā un telpā pretrunīgu tendenču vai interešu sadursme, kad nepieciešama individuālo, grupveida vai institucionāla atrisināšana (Psiholoģijas vārdnīca, 1999).
• Pretēju interešu, uzskatu, tieksmju sadursme, nopietnas nesaskaņas, ķilda, domstarpības, strīds, kuros rodas sarežģījumi (Svešvārdu vārdnīca, 1999).
Agrīnā brieduma vecumposms:
• Cilvēka dzīves posms starp pusaudža un brieduma gadiem, kad cilvēks izvēlas savas turpmākās dzīves un darba gaitas, sagatavojas patstāvīgas dzīves un darba gaitu uzsākšanai (Pedagoģijas terminu skaidrojošā vārdnīca, 2000).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1114421
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties